Dinler gerçekten bir Tanrı tarafından mı yaratıldı?

Bilemeyeceğiniz şeyler üzerine kafa yormaktansa bilebileceğiniz şeyler üzerine kafa yorun. Bu sorunun cevabını yaşadığınız sürece bulamayacaksınız. Size ne kadar saçma gelse de kutsal kitaplar gerçek olabilir. Canı öyle istemiştir sen çelişkiye düş diye yaptım dese ne diyeceksin? Her şey olabilir. Hiçbir şey de olmayabilir. Bunları düşünmek zaman kaybı çünkü sonucu yok.

Herkes Osman gibi düşünseydi hala mızrakla balık avlıyor olurduk. İyi ki herkes Osman gibi düşünmemiş.

Burası felsefe kategorisi elbette kafa yorup tartışacağız, sorular soracağız 3. Osman.

Herkes Osman gibi düşünseydi hala mızrakla balık avlıyor olurduk. İyi ki herkes Osman gibi düşünmemiş.

Okuduğunu anlaman lazım önce. Düşünmeyin demiyorum. Sonucu olmayan bir şeyi düşünmeyin. Tanrı'nın işleyiş biçimini mantığa oturtamazsınız. Bunu düşünmek zaman kaybıdır. O farkı bir boyut. Senin buradaki tüm gerçek bildiğin şeyler aslında o boyutta yok. Buradan yorum yaparak Tanrı yoktur veya vardır demek saçmalık. Bunu sorgulamak zaman kaybı. Bir sonuç alamayacaksın.

Dinlerin insanlar tarafından türetilmiş şeyler olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçekten Tanrı tarafından yollanmış bir din olsaydı, insanlığın başlangıcından bu yana tek bir din olurdu. Kuralları, gerekçeleri belli tek bir din. Fakat olana baktığınızda her biri birbirinden farklı, yaşadıkları coğrafya ve yaşam tarzlarına göre şekillenmiş, kuralları insanlar tarafından türetilmiş dinler olduğunu görüyoruz. Zaten Tanrı tarafından gönderildiğine dair ne elle tutulur bir kanıt var ne de yollandığına dair tek bir kanıt.

Bırak bu işleri kanka. Bilmem kaç yıl önce o zamanın insanlarına göre de çoğu şeyin sonucu yoktu ama sorgulamak ve düşünmek onları A noktasından B noktasına götürdü. Ayrıca felsefe kategorisine açılmış bir konuya "Düşünmeyin hüüğ" demekte ayrı bir garip, anladık uzmansınız.

Farklı insanlık şartları farklı toplumlar farklı gelişmişlik seviyeleri gibi etkenler bunda belirleyici olabilir. Son peygamberden beri işleyiş aşağı yukarı aynı.
Dinler var mıdır konusunun araştırılarak bulunamayacak olması aşikar. Vardır ve böyle istemiştir. Bilemeyiz. İşinizi şansa bırakıp amaçsız bir hayat yaşamaktansa bir amaç uğruna yaşayıp bundan gurur duymanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Takdir size kalmış tabii.

Sorgulamayın ve düşünmeyin dediğimi hatırlamıyorum. Dediğim gibi okuduğunu anlamamışsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…