@EmirElibol @Qahnaarin @proyic @senuzulme arkadaşlar bu konuda sadece Allah ve kuranın kusurlu kusursuz veya sadece İslam'ı tartışmaya gelmedik. Körü körüne inandığınız şeyi savunmaktansa lütfen kendi objektiv düşüncenizi yazın ve cümleleri ucu açık her kesin söyleye bileceği fikirlerle bitirmeyin ki konu boş boş uzamasın.

Konu açtınız ve insan gibi konuşuyoruz. Robot gibi sürekli aynı konuda devam edemeyiz ki. Konu ilerledikçe dallanıp budaklanıyor. Bu felsefenin doğasında var.

Evet farkına vardım ve düzenledim yorumu mu sizde mesajınızı düzenleyiniz lütfen. Bundan sonrasına konuya girmeye hiç niyetim yok artık. D

Önce felsefe konularını okuyup gidişattan haberdar olsaydınız keşke. TP'de kaos hakim olsa da burada pek hoş karşılanmıyor. Bu bağlamda insanlara iğneleyici ifadeler kullanmamanız daha doğru olur.

Hayır, dinler çıkarcı insanların kendini yücelttiği kutsal kitaplar barındıran şeylerdir. Örneğin bunu Kur'an-ı Kerim'de, Muhammed'in kendi çıkarlarına göre metinler olduğunu görebilirsiniz.

Ben nihai bir yaratıcının varlığına inanıyorum ancak dinlerin insan uydurması olduğunu düşünüyorum. Tanrının egolu olmayacağını düşündüğüm ve insanların ona tapmalarına ihtiyacı olmadığına inandığımdan, iyi bir insan olmaya gayret ediyorum, vicdanımla hareket ediyorum, huzursuz hissettirecek hareketlerden kaçınıyorum. Zamanı geldiğinde ne kadar iyi bir insan olarak ölüşüm üzerinden değerlendirilmemi temenni ediyorum. 😄