Dinler gerçekten bir Tanrı tarafından mı yaratıldı?

@senuzulme Egoist derken nası bir şeyden bahsediyorsunuz örnek verebilir misiniz lütfen.
Bir varlık düşün. Bu varlık kusursuz olduğu gibi her şeyin en iyisine sahip. En güçlü, en zeki, en kudretli... Ancak bu varlık ona tapması için küçük, aciz varlıklar -insan- yaratıyor ve eğer ona tapmazlarsa onların derilerini soyup, sonsuz ateşte yakmakta tehdit ediyor. Şimdi ne bu?

Hadi onu geçtim. O varlık, yarattığı aciz insanları deprem gibi afetlerle korkutup gene kendisini hatırlatmak istiyor. Bu egoistliktir.

İnanmayanlar için bir yer yapıp orada toplayıp sonra da sonsuza kadar kırbaçlatması.

Peki inanıyorsun hem günahın var hem sevabın şimdi inanmayanlar da kırbaçlanıyor inananlar da kırbaçlanıyor (senin dilinde böyle) peki adalet var mı bu kırbaçlamada?

@senuzulme depremi Allah mı gönderiyor yoksa doğal afet mi ben pek anlamadım beni aydınlatır mısınız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu buradan uzuyor zaten. İnsan algısının belirli bir yeterlilik düzeyi var. Üstüne çıkmaya çalışınca büyük belirsizlikler cereyan ediyor.

Mevcut zekamız kusursuzluk kavramını algılamaya yetmiyorsa, o halde kusur kavramı üzerinde tartışmak saçma olur. Buna binaen, tanrı hakkında tartışmak da anlamsızlaşır. Bu da agnostisizme açılan bir kapı gibi görünüyor. Zekamızın yetmediği şeyleri bilemeyiz. Henüz bilemeyeceğimiz şeyler hakkında tartışmak ise cahilce bir davranış olur.

@senuzulme depremi Allah mı gönderiyor yoksa doğal affet mi ben pek anlamadım beni aydınlatır mısınız?
Bilim, bugün depremin nasıl oluştuğunu bize gösterdiği için biz artık tanrıların deprem yollamadığını biliyoruz. Bilim geliştikçe dinlerin herhangi bir önemi kalmayacak. Çünkü önceden insanlar bilemedikleri şeylerin, ilahi bir güç ile oluştuğunu düşünürdü.

Mesela yıldırımın düşmesi olayının nasıl gerçekleştiğini bilmedikleri için, tanrının onları cezalandırdığını düşünmeleri gibi.

Kanki o zaman neden depremi Allah yoluyor diyorsun bilimsel kanıtı varsa bana neden Allah yolluyor diyorsun?

Anlamadığım olay birisi cahil olsa depremi Allah yoluyor dese inanacak, örneğin bir kafire bir şey anlatırsan anlamaz tam tersini yapar bu da cahilliktir dini savunmuyorum savunsam bile bir şey anlamayacaksın.
İnternetten '' deprem doğal affet mi? '' yazmışsın belli ki.

@senuzulme Hocam eleştirelim düşündürücü atmak yerine.

Daha ne dediğini kendin bile bilmiyorsun.

Dine göre tanrı ol der, olur. Herhangi bir mantık aranmaz. Çünkü o her şeye gücü yetenedir ve her şeyin kaderi daha önceden yazılmıştır. Fakat biz günümüzde bunun böyle olmadığını biliyoruz.

Hocam örneğin karaborsaya girdiniz zengin oldunuz sizce onun parası bir yerden çıkar mı çıkmaz mı?

Merak ettiğimden soruyorum vallahi.

@EmirElibol @Qahnaarin @proyic @senuzulme arkadaşlar bu konuda sadece allah ve kuranın kusurlu kusursuz veya sadece İslam'ı tartışmaya gelmedik. Körü körüne inandığınız şeyi savunmaktansa lütfen kendi objektiv düşüncenizi yazın ve cümleleri ucu açık fikirlerle bitirmeyin ki konu boş boş uzamasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…