Diploma denkliği nedir? Ne işe yarar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ProfTech
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 614
Arkadaşlar bu diploma denkligi nedir? e-Devlet'de basvurusu yapilabiliyor ne ise yariyor? Yurt disi icin mi cikarmak zorundayiz?

Arkadaşlar bu diploma denkligi nedir? e-Devlet'de basvurusu yapilabiliyor ne ise yariyor? Yurt disi icin mi cikarmak zorundayiz?

Bildiğim kadarıyla yurt dışında bir mesleği icra edebilmek için o ülkenin denkliğine ihtiyacınız var. Örneğin Kanada'da diş hekimliği yapmak istiyorsunuz onunla ilgili Kanada devletinin yaptığı sınava giriyorsunuz. e-Devlet'teki o kısmın yabancı kişilerin başvurması için olduğunu düşünüyorum.

Türkçe mi cikiyor o İngilizce mi?

Şimdi siteyi inceledim kısacası yurt dışında üniversite okuduysanız Türkiye'de mesleği yapabilmek için başvuruyorsunuz. Denklik belgesi almadan mesleğinizi icra edemezsiniz. Özellikle tıp ve sağlık alanlarında bu denklikler çok önemli.

"Yükseköğretim kurulunca tanınan yurt dışı yükseköğretim kurumlarından ve programlarından alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının, ilgili eğitim düzeyindeki kazanımlar bakımından Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomaları ile eşdeğerliğinin tespit edilmesidir."

MIT mezunundan da istiyorlar mı denklik belgesi?

O zaman benim üniversite diplomam bir şey ifade etmiyor yurt dışı için. Onun denkliği için sınava falan girmek gerekli yurt dışında galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman benim üniversite diplomam bir şey ifade etmiyor yurt dışı için. Onun denkliği için sınava falan girmek gerekli yurt dışında galiba.
Hayır , hocam öyle düşünmeyin ben konuya şöyle bir açıklık getireyim , çoğu zaman Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan öğrenciler Avrupa'da rahatlıkla denklik alıyorlar. Günümüzde çok fazla yurt dışına gidip denklik alan Doktor ve Mühendisimiz var. Hatta Türkiye bazen bazı ülkelerin üniversitelerine denklik vermiyor. Örnek vermek gerekirse siz Ukrayna Sumi'de tıp okudunuz ama size Türkiye'de denklik verilmedi ,Türkiye'de denklik sınavına giriyorsunuz ve yine denklik alabiliyorsunuz. Aynı şey Avrupa içinde geçerli yine gittiğiniz ülkede de denklik sınavı ile denklik alabiliyorsunuz ama çoğu zaman Türkiye'deki üniversitelere denklik veriliyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…