Araştırdım ettim 20 derece fark ediyor ama işte o kadar uğraşa ve garanti kaybına değer mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Bence değmez gereksiz bir işlem. Bunu yapanda artık fantezi peşindedir. Ne olacak işlemci 50 60 derecede çalışırken 30 40 derecede kazancın olsa neyse o da yok. Riske uğraşa garanti kaybına değmez.
Araştırdım ettim 20 derece fark ediyor ama işte o kadar uğraşa ve garanti kaybına değer mi?
Hangi işlemci olduğuna bağlı. Bazı işlemciler hangi soğutucuyu takarsan tak throttle oluyorlar mesela Intel tarafında. Onlarda mantıklı olur.
Değmez kral.
Isınma problemi olan bir işlemci değilse gerek yok. İşlemciyi bozma ihtimali de var zatenAraştırdım ettim 20 derece fark ediyor ama işte o kadar uğraşa ve garanti kaybına değer mi?
Mesela bu adam garantili Delid'li CPU satıyormuş. Hem de 120 Dolar ekstra farkla. O zaman değebilir.
Mesela bu adam garantili Delid'li CPU satıyormuş. Hem de 120 Dolar ekstra farkla. O zaman değebilir.
120 dolar az fark değil aslında. O 120 doların içinde işlemcinin iyi silikon ile gelmesi de girse mükemmel olur ancak OC denemesi lazım satıcının.
Adam haklı ama. OC denemek için vaktimiz yok diyor.120 dolar az fark değil aslında. O 120 doların içinde işlemcinin iyi silikon ile gelmesi de girse mükemmel olur ancak OC denemesi lazım satıcının.
- Makaleler
- 1
Overclock ve custom loop için mantıklı, delid + direct die cooling mevzusu. Haricinde mantıksız. Overclock stabilitesi için ciddi fark ediyor. 3-5 dereceler bile önemli overclock için, ne kadar fazla sıcaklık, o kadar fazla voltaj ihtiyacı, hem RAM için, hem bellek kontrolcü için, hem de CCD içindeki core'lar için. Sıcaklık her şeyin düşmanı.Adam haklı ama. OC denemek için vaktimiz yok diyor.
En iyi ve stabil OC sonuçları, hep kışın alınır. Bunun sebebi de dereceler malum. Kışın kasayı balkona koyarsan farkı anlarsın, tabi overclock ile uğraşmıyorsan farkı anlaman zor. Sadece derece düşüşü olur.
PBO ve hatta EXPO bile açmıyor bizim toplumumuzun %99'u, haliyle direct die çok saçma gelecektir. Tak çalıştır kullanan bir toplumuz, ek uğraşları sevmeyiz. İlgini çekerse uğraşman lazım.
Konsol kafasından çıkması mümkün değil bizim toplumun genel olarak konuşmak gerekirse, akşam işten eve gelip tak çalıştır kullanmak ister, custom loop, direct die falan Mars'a gitmek ile aynı terimler.
Mantık her zaman şudur, 50 FPS az alayım ama, başım ağrımasın, stabilite 1 kere bile kaybolmasın, mavi ekran yemeyeyim, işten eve yorgun argın geliyorum zaten, bir de bununla mı uğraşayacağım. En iyisi konsol o yüzden, benim cevabım bu yönde
Yeni konular
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri