Yani evet. Benim tam anlamadığım film çekip bakan doktorlar birbirleriyle aynı şeyleri söylemiyorlar neden? Bu iki Doktor'un ikisi de film çekti ve birinin var dediği çürük için ötekinin de var demesi gerekmez miydi yani aynı şeyleri görmeleri anlamaları gerekirdi...Daha önceden dolgu yapılan dişlerde dolgu yapılmadan önce çürük iyi temizlenmediyse dolgu altında çürük kaldıysa zamanla o çürük büyüyebiliyor. Bu nedenle çürüğün iyi temizlenmesi lazım öncelikle. İkinci doktorun bu konuda dediği doğru olabilir filme kendinizde bakarak görebilirsiniz. Diğer dişlerinizde çürük olması demek acilen dolgu yapılmalı anlamına gelmiyor, Çürük daha yeni başlamış ve ufak bir bölgede olabilir. Bende dişlerimi yeni dolgu yaptırdım. Bu dolgular yapılırken doktor bir dişimde daha çürük olduğunu ama leke gibi ve küçük olduğunu bu nedenle dolguya şu an için gerek olmadığını söyledi. O bölgeyi fırçalarken daha dikkatli olmamı söyledi ve kontrole gelmemi istedi. İkinci doktorun muayene süreci doğru gibi ama biraz kazıklamaya çalışıyor gibime geldi. Üçüncü doktorun muayene süreci de doğru ama önceki dolgular hakkında vesaire yorum yapmamış olması olası bir sorun karşısında uzun dönemde dolgu altındaki çürüğün ilerlemesine sebep olabilir (eğer var ise). Bir tane daha doktora gitme şansınız varsa bir de öyle yapın ikinci ve üçüncü doktorun dedikleriyle birlikte karşılaştırıp ona göre karar verin derim.
Müsait olduğunuzda cevabınızı bekliyorum.Daha önceden dolgu yapılan dişlerde dolgu yapılmadan önce çürük iyi temizlenmediyse dolgu altında çürük kaldıysa zamanla o çürük büyüyebiliyor. Bu nedenle çürüğün iyi temizlenmesi lazım öncelikle. İkinci doktorun bu konuda dediği doğru olabilir filme kendinizde bakarak görebilirsiniz. Diğer dişlerinizde çürük olması demek acilen dolgu yapılmalı anlamına gelmiyor, Çürük daha yeni başlamış ve ufak bir bölgede olabilir. Bende dişlerimi yeni dolgu yaptırdım. Bu dolgular yapılırken doktor bir dişimde daha çürük olduğunu ama leke gibi ve küçük olduğunu bu nedenle dolguya şu an için gerek olmadığını söyledi. O bölgeyi fırçalarken daha dikkatli olmamı söyledi ve kontrole gelmemi istedi. İkinci doktorun muayene süreci doğru gibi ama biraz kazıklamaya çalışıyor gibime geldi. Üçüncü doktorun muayene süreci de doğru ama önceki dolgular hakkında vesaire yorum yapmamış olması olası bir sorun karşısında uzun dönemde dolgu altındaki çürüğün ilerlemesine sebep olabilir (eğer var ise). Bir tane daha doktora gitme şansınız varsa bir de öyle yapın ikinci ve üçüncü doktorun dedikleriyle birlikte karşılaştırıp ona göre karar verin derim.
Müsait olduğunuzda cevabınızı bekliyorum.Daha önceden dolgu yapılan dişlerde dolgu yapılmadan önce çürük iyi temizlenmediyse dolgu altında çürük kaldıysa zamanla o çürük büyüyebiliyor. Bu nedenle çürüğün iyi temizlenmesi lazım öncelikle. İkinci doktorun bu konuda dediği doğru olabilir filme kendinizde bakarak görebilirsiniz. Diğer dişlerinizde çürük olması demek acilen dolgu yapılmalı anlamına gelmiyor, Çürük daha yeni başlamış ve ufak bir bölgede olabilir. Bende dişlerimi yeni dolgu yaptırdım. Bu dolgular yapılırken doktor bir dişimde daha çürük olduğunu ama leke gibi ve küçük olduğunu bu nedenle dolguya şu an için gerek olmadığını söyledi. O bölgeyi fırçalarken daha dikkatli olmamı söyledi ve kontrole gelmemi istedi. İkinci doktorun muayene süreci doğru gibi ama biraz kazıklamaya çalışıyor gibime geldi. Üçüncü doktorun muayene süreci de doğru ama önceki dolgular hakkında vesaire yorum yapmamış olması olası bir sorun karşısında uzun dönemde dolgu altındaki çürüğün ilerlemesine sebep olabilir (eğer var ise). Bir tane daha doktora gitme şansınız varsa bir de öyle yapın ikinci ve üçüncü doktorun dedikleriyle birlikte karşılaştırıp ona göre karar verin derim.
Maalesef sadece para için meslek yapanlar var. Özellikle torpil işlerinin yoğun olduğu bu ülkede maalesef kim işini doğru yapıyor ve hak ettiği yerde mi diye sorgulamak lazım. Gittiğiniz her doktor çok iyi olacak işini doğru yapacak diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu nedenle birden fazla doktora gitmek ve sonrasında denilenleri karşılaştırarak kendi kararınızı vermeniz lazım. Ben de iki farklı doktora gitmiştim, sağ taraftaki yirmilik dişimde şişlik ve ağrı oluyordu. İlk gittiğim doktor yirmilik dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. İkinci doktor da aynı şeyleri söyledi ama sol tarafın önce çekilmesi lazım dedi. Benim şikayetim sağ taraftaydı, neden şikayetim olmadığı halde sol tarafı çektireyim ki dedim. Ayrıca ikinci gittiğim doktorda daha fazla çürüğüm olduğunu söylemişti. Ben ilk gittiğim doktoru tercih ettim ve memnunum. Birazda karar size kalıyor diyebilirim. Ben ikinci doktora gittiğimde başka bir doktora gittiğimi vesaire belirtmemiştim, belirtmenizi de önermem. Bu sefer bu hasta zaten başka doktorlara da gitmiş pahalı geldiği için bana geldi falan deyip ilgilenmeyebilir veya ters davranabilir. Siz diğer doktorların dediklerini kendiniz araştırmış gibi anlatın röntgen çekerek dolgunun altında çürük var mı kontrol etmesini isteyin. Zaten röntgen çekmeden dolgu altında çürük var mı onu göremez.Yani evet. Benim tam anlamadığım film çekip bakan doktorlar birbirleriyle aynı şeyleri söylemiyorlar neden? Bu iki Doktor'un ikisi de film çekti ve birinin var dediği çürük için ötekinin de var demesi gerekmez miydi yani aynı şeyleri görmeleri anlamaları gerekirdi...
Bu yönden aklıma yatmadı. En son bir doktora daha gideceğim dediğiniz gibi. Peki önceden söylenenleri kendisine anlatıyim mi?
Müsait olduğunuzda cevabınızı bekliyorum.
Müsait olduğunuzda cevabınızı bekliyorum.
Peki ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum.Maalesef sadece para için meslek yapanlar var. Özellikle torpil işlerinin yoğun olduğu bu ülkede maalesef kim işini doğru yapıyor ve hak ettiği yerde mi diye sorgulamak lazım. Gittiğiniz her doktor çok iyi olacak işini doğru yapacak diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu nedenle birden fazla doktora gitmek ve sonrasında denilenleri karşılaştırarak kendi kararınızı vermeniz lazım. Ben de iki farklı doktora gitmiştim, sağ taraftaki yirmilik dişimde şişlik ve ağrı oluyordu. İlk gittiğim doktor yirmilik dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. İkinci doktor da aynı şeyleri söyledi ama sol tarafın önce çekilmesi lazım dedi. Benim şikayetim sağ taraftaydı, neden şikayetim olmadığı halde sol tarafı çektireyim ki dedim. Ayrıca ikinci gittiğim doktorda daha fazla çürüğüm olduğunu söylemişti. Ben ilk gittiğim doktoru tercih ettim ve memnunum. Birazda karar size kalıyor diyebilirim. Ben ikinci doktora gittiğimde başka bir doktora gittiğimi vesaire belirtmemiştim, belirtmenizi de önermem. Bu sefer bu hasta zaten başka doktorlara da gitmiş pahalı geldiği için bana geldi falan deyip ilgilenmeyebilir veya ters davranabilir. Siz diğer doktorların dediklerini kendiniz araştırmış gibi anlatın röntgen çekerek dolgunun altında çürük var mı kontrol etmesini isteyin. Zaten röntgen çekmeden dolgu altında çürük var mı onu göremez.
Kafama bir şey takılırsa yine size yazarım.Maalesef sadece para için meslek yapanlar var. Özellikle torpil işlerinin yoğun olduğu bu ülkede maalesef kim işini doğru yapıyor ve hak ettiği yerde mi diye sorgulamak lazım. Gittiğiniz her doktor çok iyi olacak işini doğru yapacak diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu nedenle birden fazla doktora gitmek ve sonrasında denilenleri karşılaştırarak kendi kararınızı vermeniz lazım. Ben de iki farklı doktora gitmiştim, sağ taraftaki yirmilik dişimde şişlik ve ağrı oluyordu. İlk gittiğim doktor yirmilik dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. İkinci doktor da aynı şeyleri söyledi ama sol tarafın önce çekilmesi lazım dedi. Benim şikayetim sağ taraftaydı, neden şikayetim olmadığı halde sol tarafı çektireyim ki dedim. Ayrıca ikinci gittiğim doktorda daha fazla çürüğüm olduğunu söylemişti. Ben ilk gittiğim doktoru tercih ettim ve memnunum. Birazda karar size kalıyor diyebilirim. Ben ikinci doktora gittiğimde başka bir doktora gittiğimi vesaire belirtmemiştim, belirtmenizi de önermem. Bu sefer bu hasta zaten başka doktorlara da gitmiş pahalı geldiği için bana geldi falan deyip ilgilenmeyebilir veya ters davranabilir. Siz diğer doktorların dediklerini kendiniz araştırmış gibi anlatın röntgen çekerek dolgunun altında çürük var mı kontrol etmesini isteyin. Zaten röntgen çekmeden dolgu altında çürük var mı onu göremez.
Bende dişimde çürüme sebebiyle birkaç dişçiyle görüşmüştüm 2 sene evvel. Biri dedi ki senin dişler ölmüş, keseceğiz porselen kaplama yapacağız falan filan, diğeri dedi ki dolgu yapacağız beyazlatmada uygulamamız lazım falan filan. En son dedim severler, devlet hastanesinden şansa bala randevu bulup gittim. Çürük bile yokmuş, diş taşı oluşmuş sadece. Adam, uzan şuraya dedi. 5 dakikada yaptı, kibarca boş verdi. Hiçbir sorunumda kalmadı.6 dolgu ve iki kanal tedavisi gördüm daha önceden. Uzun bir süre de kontrole gitmemiştim bazı sebeplerden dolayı. Geçenlerde kendime yeni bir doktor aramak için çıktığımda 3 farklı dişçiye gidip muayene oldum. Başka bir dişimde de çürümeden şüphelendiğim için gittim.
Benim sorum; böyle bir durumla karşılaşanlar oldu mu? Yardımcı olabilirler mi? Ben bu durumda ne yapayım? Bu üç doktor dışında daha önce hiç gitmediğim bir doktora gidip böyle böyle söylendi diye anlatıp ona göre fikir alıp hareket etmek mi mantıklı acaba...
- Doktorun birisi film çekmeden muayene etti; dolgularımda bir sıkıntı olmadığını, çürüme de olmadığını, diş taşı temizliği gerektiğini söyledi.
- Bu ikinci doktor film çekti muayene etti. dolguların altında ve dişlerimden ikisinde daha çürüme olduğunu, en geç 3-4 ay içinde yaptırmam gerektiğini söyledi. 9-10 tane dolgu gerekiyor dedi.
- Üçüncü doktor da film çekti muayene etti, işlem görmüş dişlerimde çürük olup olmadığına ilişkin bir şey söylemedi. Dolgularda sıkıntı yok dedi. Ayrı iki dişimde çürük olduğunu, dolgu gerektiğini söyledi.
Ben bu doktorların mantığını anlayamıyorum.Bende dişimde çürüme sebebiyle birkaç dişçiyle görüşmüştüm 2 sene evvel. Biri dedi ki senin dişler ölmüş, keseceğiz porselen kaplama yapacağız falan filan, diğeri dedi ki dolgu yapacağız beyazlatmada uygulamamız lazım falan filan. En son dedim severler, devlet hastanesinden şansa bala randevu bulup gittim. Çürük bile yokmuş, diş taşı oluşmuş sadece. Adam, uzan şuraya dedi. 5 dakikada yaptı, kibarca boş verdi. Hiçbir sorunumda kalmadı.
Tekrardan selamlar. Hayırlı Kandiller. Bugün bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittiği diş hekimine gittim. Adam film çekmeden muayene etti. Ben önceden işlem gördüğümü söyledim. bütün dişlerimde bir sıkıntı var mı yok mu onu sordum. Adam elindeki aletle dişlerime birkaç kez vurdu ağrı var mı dedi yok dedim. Bir şeyin yok dedi. Diş taşı temizliğini yaptırabileceğimi söyledi. Bu kadar...Maalesef sadece para için meslek yapanlar var. Özellikle torpil işlerinin yoğun olduğu bu ülkede maalesef kim işini doğru yapıyor ve hak ettiği yerde mi diye sorgulamak lazım. Gittiğiniz her doktor çok iyi olacak işini doğru yapacak diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu nedenle birden fazla doktora gitmek ve sonrasında denilenleri karşılaştırarak kendi kararınızı vermeniz lazım. Ben de iki farklı doktora gitmiştim, sağ taraftaki yirmilik dişimde şişlik ve ağrı oluyordu. İlk gittiğim doktor yirmilik dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. İkinci doktor da aynı şeyleri söyledi ama sol tarafın önce çekilmesi lazım dedi. Benim şikayetim sağ taraftaydı, neden şikayetim olmadığı halde sol tarafı çektireyim ki dedim. Ayrıca ikinci gittiğim doktorda daha fazla çürüğüm olduğunu söylemişti. Ben ilk gittiğim doktoru tercih ettim ve memnunum. Birazda karar size kalıyor diyebilirim. Ben ikinci doktora gittiğimde başka bir doktora gittiğimi vesaire belirtmemiştim, belirtmenizi de önermem. Bu sefer bu hasta zaten başka doktorlara da gitmiş pahalı geldiği için bana geldi falan deyip ilgilenmeyebilir veya ters davranabilir. Siz diğer doktorların dediklerini kendiniz araştırmış gibi anlatın röntgen çekerek dolgunun altında çürük var mı kontrol etmesini isteyin. Zaten röntgen çekmeden dolgu altında çürük var mı onu göremez.
Yine detaylı bir cevabınızı bekliyorum.Maalesef sadece para için meslek yapanlar var. Özellikle torpil işlerinin yoğun olduğu bu ülkede maalesef kim işini doğru yapıyor ve hak ettiği yerde mi diye sorgulamak lazım. Gittiğiniz her doktor çok iyi olacak işini doğru yapacak diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu nedenle birden fazla doktora gitmek ve sonrasında denilenleri karşılaştırarak kendi kararınızı vermeniz lazım. Ben de iki farklı doktora gitmiştim, sağ taraftaki yirmilik dişimde şişlik ve ağrı oluyordu. İlk gittiğim doktor yirmilik dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. İkinci doktor da aynı şeyleri söyledi ama sol tarafın önce çekilmesi lazım dedi. Benim şikayetim sağ taraftaydı, neden şikayetim olmadığı halde sol tarafı çektireyim ki dedim. Ayrıca ikinci gittiğim doktorda daha fazla çürüğüm olduğunu söylemişti. Ben ilk gittiğim doktoru tercih ettim ve memnunum. Birazda karar size kalıyor diyebilirim. Ben ikinci doktora gittiğimde başka bir doktora gittiğimi vesaire belirtmemiştim, belirtmenizi de önermem. Bu sefer bu hasta zaten başka doktorlara da gitmiş pahalı geldiği için bana geldi falan deyip ilgilenmeyebilir veya ters davranabilir. Siz diğer doktorların dediklerini kendiniz araştırmış gibi anlatın röntgen çekerek dolgunun altında çürük var mı kontrol etmesini isteyin. Zaten röntgen çekmeden dolgu altında çürük var mı onu göremez.
Tekrardan şunu da ilave ediyim. 9-10 dolgu gerekli diyen ve Hacettepe'de okuyup master yapan doktor genç birisi.Maalesef sadece para için meslek yapanlar var. Özellikle torpil işlerinin yoğun olduğu bu ülkede maalesef kim işini doğru yapıyor ve hak ettiği yerde mi diye sorgulamak lazım. Gittiğiniz her doktor çok iyi olacak işini doğru yapacak diye bir şey ne yazık ki söz konusu değil. Bu nedenle birden fazla doktora gitmek ve sonrasında denilenleri karşılaştırarak kendi kararınızı vermeniz lazım. Ben de iki farklı doktora gitmiştim, sağ taraftaki yirmilik dişimde şişlik ve ağrı oluyordu. İlk gittiğim doktor yirmilik dişlerimin çekilmesi gerektiğini söyledi. İkinci doktor da aynı şeyleri söyledi ama sol tarafın önce çekilmesi lazım dedi. Benim şikayetim sağ taraftaydı, neden şikayetim olmadığı halde sol tarafı çektireyim ki dedim. Ayrıca ikinci gittiğim doktorda daha fazla çürüğüm olduğunu söylemişti. Ben ilk gittiğim doktoru tercih ettim ve memnunum. Birazda karar size kalıyor diyebilirim. Ben ikinci doktora gittiğimde başka bir doktora gittiğimi vesaire belirtmemiştim, belirtmenizi de önermem. Bu sefer bu hasta zaten başka doktorlara da gitmiş pahalı geldiği için bana geldi falan deyip ilgilenmeyebilir veya ters davranabilir. Siz diğer doktorların dediklerini kendiniz araştırmış gibi anlatın röntgen çekerek dolgunun altında çürük var mı kontrol etmesini isteyin. Zaten röntgen çekmeden dolgu altında çürük var mı onu göremez.
Son gittiğin doktorun kontrol şekli gerçekten olan bir şey mi bilmiyorum. Çok saçma olmuş gerçekten. Diğer 9-10 dolgu diyen doktoru düşündüğümüzde ise kabul edersen zaten tedavi sürecinde gerçekten 9-10 çürük varsa bunu o sırada anlarsın diye düşünüyorum. 9-10 dolgu kısa sürede bitmez. Ayrıca çürük olmayan dişleri de dolgu yapacağını sanmıyorum. Dolgudan önce dişin çürük bölgesini temizlemesi gerekiyor sonuçta. Olmayan çürüğü de temizleyemeyeceği için saçma bir durum oluşmuş olur. Aralarından en çok güveni veren ve en ilgili olanı seçmen doğrusu olur. Bir doktora daha gidip gitmemek sana kalmış.Ben bu doktorların mantığını anlayamıyorum.
Tekrardan selamlar. Hayırlı Kandiller. Bugün bir arkadaşımın tavsiyesiyle gittiği diş hekimine gittim. Adam film çekmeden muayene etti. Ben önceden işlem gördüğümü söyledim. bütün dişlerimde bir sıkıntı var mı yok mu onu sordum. Adam elindeki aletle dişlerime birkaç kez vurdu ağrı var mı dedi yok dedim. Bir şeyin yok dedi. Diş taşı temizliğini yaptırabileceğimi söyledi. Bu kadar...
Bu konuyu ilk paylaştığımda yukarıdaki yazımda 9-10 gerekiyor diyen doktordan bahsetmiştim ya.
Kendisi Hacettepe mezunuymuş master yapmış. Oturup anlatıp izah etmişti ama yoktan yere hastalık çıkarıyor gibime de geldi yani. Bilemedim ya. Birkaç doktora daha gideyim olmadı ama bu gidişle ilçede gitmediğim doktor kalmayacak.
Yine detaylı bir cevabınızı bekliyorum.
Tekrardan şunu da ilave ediyim. 9-10 dolgu gerekli diyen ve Hacettepe'de okuyup master yapan doktor genç birisi.
Şu 2 dolgu gerekiyor diyen doktor ise dolguları kim yaptıysa eline sağlık güzel yapmış demişti. Çürük görse söylemez miydi film çekmişti? Bu doktora mı gitsem acaba daha fazla doktor doktor dolaşıp kafamı ağrıtmak yerine bilemedim.
O doktora gideyim mi ne diyorsunuz? 9-10 dolgu diyen doktora gitmek mantıklı olur mu...Son gittiğin doktorun kontrol şekli gerçekten olan bir şey mi bilmiyorum. Çok saçma olmuş gerçekten. Diğer 9-10 dolgu diyen doktoru düşündüğümüzde ise kabul edersen zaten tedavi sürecinde gerçekten 9-10 çürük varsa bunu o sırada anlarsın diye düşünüyorum. 9-10 dolgu kısa sürede bitmez. Ayrıca çürük olmayan dişleri de dolgu yapacağını sanmıyorum. Dolgudan önce dişin çürük bölgesini temizlemesi gerekiyor sonuçta. Olmayan çürüğü de temizleyemeyeceği için saçma bir durum oluşmuş olur. Aralarından en çok güveni veren ve en ilgili olanı seçmen doğrusu olur. Bir doktora daha gidip gitmemek sana kalmış.
Ya da 2 dolgu gerekiyor diyene mi gitsem bilemedim. Sizce?Son gittiğin doktorun kontrol şekli gerçekten olan bir şey mi bilmiyorum. Çok saçma olmuş gerçekten. Diğer 9-10 dolgu diyen doktoru düşündüğümüzde ise kabul edersen zaten tedavi sürecinde gerçekten 9-10 çürük varsa bunu o sırada anlarsın diye düşünüyorum. 9-10 dolgu kısa sürede bitmez. Ayrıca çürük olmayan dişleri de dolgu yapacağını sanmıyorum. Dolgudan önce dişin çürük bölgesini temizlemesi gerekiyor sonuçta. Olmayan çürüğü de temizleyemeyeceği için saçma bir durum oluşmuş olur. Aralarından en çok güveni veren ve en ilgili olanı seçmen doğrusu olur. Bir doktora daha gidip gitmemek sana kalmış.
O doktora gideyim mi ne diyorsunuz? 9-10 dolgu diyen doktora gitmek mantıklı olur mu...
Ya da 2 dolgu gerekiyor diyene mi gitsem bilemedim. Sizce?
2 dolgu gerekiyor diyen doktorda ise şunu anlamadım. Filmimi çekti baktı, nasıl baktı bilmiyorum çünkü beklemediğim yerden iki dişimde çürük olduğunu söyledi. Dolguları kim yaptıysa da çok güzel olmuş dedi. Kafam muallakta kaldı.Son gittiğin doktorun kontrol şekli gerçekten olan bir şey mi bilmiyorum. Çok saçma olmuş gerçekten. Diğer 9-10 dolgu diyen doktoru düşündüğümüzde ise kabul edersen zaten tedavi sürecinde gerçekten 9-10 çürük varsa bunu o sırada anlarsın diye düşünüyorum. 9-10 dolgu kısa sürede bitmez. Ayrıca çürük olmayan dişleri de dolgu yapacağını sanmıyorum. Dolgudan önce dişin çürük bölgesini temizlemesi gerekiyor sonuçta. Olmayan çürüğü de temizleyemeyeceği için saçma bir durum oluşmuş olur. Aralarından en çok güveni veren ve en ilgili olanı seçmen doğrusu olur. Bir doktora daha gidip gitmemek sana kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?