THE KEROXEA 7

Üstün
Makaleler
20
Yer
Rockport City
Kulak üstü kulaklık istiyorsunuz ve alacağınız kulaklığı araştırırken JBL markasını görüyorsunuz. Herkes kullanıyor, çok popüler. Ancak her modeli alınabilir değil.

Hafif ve taşınabilirliği açısından on-ear istediniz ve bu seriden alırken bu karışık numaralar muhtemelen dikkatinizi dağıttı. Sorun değil çünkü burada tüm 500 serisi modellerini ele aldım.

Çoğu kişi JBL çöp diyor, bu çoğu giriş seviyesi model için geçerli ancak son çıkan JBL Tune modelleri jbp App desteği ile çok daha iyi deneyim sunuyor, EQ ayarı, dil değiştirme, ses ayarı gibi. Onlar alınabilir. Kulaklıkların hepsi tamamen plastik ama gayet sağlam bir plastik, menteşeler dağlam duruyor.

Bu rehberde hangi modeller alınır hangileri alınmaz onu söyleyeceğim.

Burada Tune serisini ele aldım çünkü giriş segment olduğundan dolayı fiyatını hak etmeyen düşük seviye cihazlar var.

Bu rehberde on-ear olan 500 serisini ele alıyorum. İleride eğer bu rehberi beğenirseniz 600 veya 700 serisi için de bir rehber gelebilir.

Tüm kablosuz modellerde multipoint (aynı anda 2 cihaza bağlanma) destekleniyor.
Multipoint özelliği hakkında - JBL Support

JBL Tune 500 serisi​

Bu serinin odağı işe, okula gidip gelirken veya spor yaparken kullanmak.

Şimdi modelleri eskiden yeniye doğru sıralayalım. (sıralamalarda hatalar olabilir çünkü hem bazı modellerin piyasaya çıkış tarihi belli değil hem de bazı modellerin çıkış yılı aynı olarak gözüküyor.)

Kulaklık hakkında yaptığım açıklamaların altında doanım bilgisi içeren sayfaları koydum. Referans kaynağım link verdiğim siteler ve kendi deneyimlerim.

JBL Tune 500​

JBL'in 500 serisindeki ilk kulaklığı. Kablolu versiyon. Hiçbir şey yok sadece hoparlör var, düğmeler kabloda. 300-400 liraya bulursanız belki alınabilir.
JBL Tune 500 donanım bilgileri

JBL Tune 500BT​

Tune 500 modelinin kablosuz versiyonu. Piyasada 1200 civarı ama o parayı etmez çünkü bu serinin ilk kablosuz cihazı, pil ömrü de 12-15 saat gibi düşük bir rakam.
JBL Tune 500BT donanım bilgileri

JBL Tune 560BT​

Tune 500BT ile tamamen aynı özellikler, bazı yerlerde bu modelin daha güçlü bass performansı verdiğini okudum. Alınır mı? Bence alınmaz çünkü bu da eski ve pil ömrü kısa bir model.
JBL Tune 560BT donanım bilgileri

JBL Tune 570BT​

Bir önceki 560BT ile tamamen aynı, sadece 560BT'de Bluetooth 4.1 kullanılırken bu modelde 5.0 kullanılmış ve pil ömrü 16 saatten 40 saate çıkmış.
JBL Tune 570BT donanım bilgileri

JBL Tune 510BT​

Bir önceki 570 ile tamamen aynı, hiç fark yok. Ağırlıkları bile gramına kadar aynı. Pil ömrü 40 saat. Alınır mı? 1000-1.100 liraya bulunursa alınabilir.
JBL Tune 510BT donanım bilgileri

JBL Tune 520BT​

JBL'in Tune 500 serisindeki en alınabilir adam gibi kaliteli modele geldik.

JBL App desteği ile EQ ayarı, sesli komut dilini ve tipini değiştirme, şeffaflık modu ayarı, bass gücü, süre ayarlı otomatik kapatma, uygulama üzerinden kapatma ve yazılım güncellemesi desteği sunuyor.

Bir önceki modele göre deneyimde etki edecek hiçbir önemi olmayan 0.1mm daha büyük sürücü çapı mevcut.

Önceki model ile aynı batarya kapasitesine sahip ancak önceki modelde kullanılan Bluetooth 5.0'dan 5.3'e geçilmiş, hem yeni Bluetooth sürümünün daha gelişmiş optimizasyona sahip olması hem de uygulama sayesinde bu optimizasyonu daha iyi ayarlamasıyla 17 saat daha uzun pil ömrü sunuyor. (önceki modelin pil ömrü 40 saatti, bu 57 saat.)
JBL Tune 520BT donanım bilgileri

JBL Tune 520C​

JBL'in yeni nesil kablolu kulaklığı. Kablosunun ucu Type-C çıkışına sahip. AUX girişi olmayan yeni nesil cihazlar için. Satıldığı yer yok gibi görünüyor. Ya tutmadı ya da ülkede yok.
JBL Tune 520C donanım bilgileri

JBL Tune 525BT​

520BT ile aynı. Sadece sesli bildirim özelliğine ve birazcık daha iyi mikrofon kalitesine sahip.
JBL Tune 525BT donanım özellikleri

JBL Tune 527BT​

JBL App üzerinde gördüm, ülkemizde herhangi bir yerde satıldığını falan da görmedim. 525 ile bir farkı yok anladığım kadarıyla.

Tune 520 serisi dışında belki ucuza bulunursa 510 ve 570 bulunabilir, ancak onun dışındakiler zaten bir üst modelleriyle birkaç yüz TL farkla satıldığından almak mantıksız.

Yani bütçe 1500-1600 ise Tune 525 veya 520BT kesinlikle alınmalı.

Bütçe 1100-1200 ise çok yüksek beklentiniz yoksa 510BT de olabilir.

Paranızı akıllıca harcayın, adındaki numara yüksek diye 570 almayın çoğu kişi bu hataya düşüyor, en yenisi ve en iyi donanıma, yazılıma sahip olanı Tune 520 ve Tune 525'tir.

İyi sosyaller!

Son düzenleme:
510BT'yi 5 yıl önce 500 TL'ye satın almıştım hala çok iyi bir ses performansı var ve pili de çok iyi gidiyor. Ucuza bulunursa gerçekten alınmalı bence.

510BT'yi 5 yıl önce 500 TL'ye satın almıştım hala çok iyi bir ses performansı var ve pili de çok iyi gidiyor. Ucuza bulunursa gerçekten alınmalı bence.
Aynen öyle. Tamamen plastik ama özellikle uzayan kısayan yerlerin olduğu kısım aşırı sert sağlam kırılacak gibi değil.

JBL'lerin özel tasarımı var hocam o sebeple bende de biraz fazla sıkıyor, kullandıkça gevşeyip oturuyor ama on-ear olduğundan 1-1.5 saatten sonra ağrı yapmaya başlıyor.

Tune 560BT çok kısa pil ömrü ve solundan bazen ses gelmiyor.
560BT pil açısından düşük model hocam normal o. 520BT'nin 57 saa tpil ömrü var mesela. Soldan ses gelmeme sorunu da içinde anakartı hoparlöre bağlayan pimler tozlanıyor veya oksitleniyor, kulaklığın içini açıp pimleri temizleyip deneyin muhtemelen olur. Philips te her şey kablo ile bağlandığından içini açmak sıkıntılı işti ama JBL de her şey pim ile oturuyor kablo kopması ihtimali yok.