Bizim evdeki camlar da çift camlı, sesi tamamen izole etmiyor ama bayağı kesiyor, sesi tamamen izole etmek için duvara izolasyon yapmak gerekir herhalde, masraflı iş.
Isı yalıtımı için strafor dâhâ da yararlı, camlar da önemli ama straforun yerini tutmaz, şöyle 5-7 cm strafor bayağı iş yapar.
Selam, son birkaç gündür dışarıda bir köpek var ve gece oldu mu bir türlü susmak bilmiyor. Kendisiyle biraz ilgilendim fakat boşa. Normalde yavaş yavaş havlayan köpeklerden de değil bu arada. Bir başladı mı motor misali hızlıca havlıyor ve asla durmuyor. Günlerdir doğru düzgün uyutmadı bile. Bu durumda yapılacak en mantıklı şey nedir?
@Geraltın kılıcı Kediler geceleri uğraşamaz köpeklerle. Burada öyle 1-2 tane köpak yok. Bazen 10-15 köpek geliyor topluca. Kediler de muhtemelen bu yüzden azalıyor sürekli. Ortalıkta kedi kalmadi.
@Geraltın kılıcı Kediler geceleri uğraşamaz köpeklerle. Burada öyle 1-2 tane köpak yok. Bazen 10-15 köpek geliyor topluca. Kediler de muhtemelen bu yüzden azalıyor sürekli. Ortalıkta kedi kalmadi.
Efendim, bizim orada köpeklere üzülüyorum. Kedi arabanın üstüne çıkıp yılan gibi oluyor. Bu sebeple köpekler yaklaşamıyor. Ağlayarak kaçan köpek gördüm.
Var da genellikle bayağı uysallar. Öyle videolardaki gibi farklı hayvanlara diklenecek türden değiller. Açıkçası istemem de zaten. Herhangi birinin zarar görmesini istemiyorum.
Bizim mahallede de kedi ordusu, köpek ordusu, tavuk ordusu, kaz sürüsü, bol bol keçi, muhabbet kuşu sürüsü (yeni geldiler) var. Bir ara hindiler vardı köye falan götürdüler herhalde. Sözde şehirde yaşıyoruz ama hayvan sesinden psikolojim bozulmaya başladı.