aldaci26

Uzman
Yerel ağıma yada Windows 11 yüklü sunucuma ev ağına bağlı olmadan nasıl erişebilirim arkadaşlar? Radarr, sonarr, jackett, bazarr, jellyfin kullanıyorum. Evden dışarıdayken de istediğim zamanda bilgisayarı açıp istediğim ayarlamaları yapabileceğim bir yönteme ihtiyacım var. Statik IP yada ipv6 kullanmıyorum. En güveli şekilde nasıl erişebilirim?

Tailscale ile en basit bağlantı yöntemi, hem erişmek istediğiniz hem de bağlantıyı kurarken kullanacağınız cihazlara uygulamayı kurmaktır. Kurulumdan sonra, Tailscale'in yönetici konsolu (admin panel) üzerinden cihazlarınızın güvenli bağlantı anahtarının (key) süre sonu özelliğini kapatmanız (key expiry'i kapatmak) gerekir; bu adım sürekli kimlik doğrulaması yapma zorunluluğunu ortadan kaldırır. Bu işlemler tamamlandığında, panelde listelenen özel IP adresleri üzerinden cihazlarınız, bir tür Sanal Özel Ağ (VPN) mantığıyla, aralarında güvenli ve doğrudan iletişim kurabilir hale gelir.

1759228118259.webp

Açıp kapatmak için akıllı priz alın, BIOS ayarlarında güç geldiğinde başlaması şeklinde bir ayar var çoğunlukla "Restore after AC Power Loss" olarak geçer, bunu aktif edin. Uzaktan prizi aktif ettiğinizde bilgisayarınız açılacaktır. Erişim için de "Windows Uzak Masaüstü" RDP kullanabilirsiniz.

Açıp kapatmak için akıllı priz alın, BIOS ayarlarında güç geldiğinde başlaması şeklinde bir ayar var çoğunlukla "Restore after AC Power Loss" olarak geçer, bunu aktif edin. Uzaktan prizi aktif ettiğinizde bilgisayarınız açılacaktır. Erişim için de "Windows Uzak Masaüstü" RDP kullanabilirsiniz.
WoL sihirli paket gönderilemez mi acaba Tailscale ile bağlantı kurulduğunda?