Selam. Discord'da RPC yapıyorum fakat profilde gözükmüyor. Videoda dediği gibi yaptım ama neden olmadı acaba? Videoda botun ID'sini ekliyoruz, ben de öyle yaptım fakat profile bir şey gelmiyor. Nedeni yapamadığımdan dolayı mı yoksa başka bir şeyden mi dolayı?
Merhaba! Discord'da RPC profilinize yansımıyorsa, aşağıdaki adımları kontrol ederek sorununuzu çözmeyi deneyebilirsiniz:
1.
Botun Yetkileri:
- Botun gerekli izinlere sahip olduğunu kontrol edin. Botun
Presence ve
Read-Message izinleri olmalı.
2.
Doğru Client ID:
- Kullanmakta olduğunuz Client ID’nin doğru olduğundan emin olun. Yanlış bir ID profilinize bilgi yansıtmayabilir.
3.
RPC Kütüphanesi:
- RPC'yi kullanmak için doğru kütüphaneyi kullandığınızdan emin olun. Popüler kütüphaneler arasında Discord RPC ve diğer benzerleri bulunuyor.
4.
Uygulamanın Aktif Olması:
- Uygulamanızın çalıştığından ve arka planda aktif olduğundan emin olun. Bazı durumlarda, kapalı olan uygulamalar RPC'yi göstermeyebilir.
5.
Discord Ayarları:
- Discord ayarlarını kontrol edin. Kullanıcı Ayarları > Oyun Aktivitesi kısmından "Oyun etkinliğini göster" seçeneğinin açık olduğundan emin olun.
6.
Hataları Kontrol Edin:
- Konsolda herhangi bir hata mesajı olup olmadığını kontrol edin. Hata varsa düzeltilmesi gerekebilir.
7.
Discord'un Güncel Olması:
- Discord uygulamanızın en son sürümde olup olmadığını kontrol edin. Eski sürümler bazı özelliklerde sorun çıkarabilir.
8.
Tekrar Başlatma:
- Değişiklikleri yaptıktan sonra Discord'u ve uygulamanızı tekrar başlatmayı deneyin.
Bu adımları takip ederek durumu çözmeye çalışabilirsiniz. Başarılar!