Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kkaliuss

Uzman
Bilgisayarımda oyunlarda hiç ekran yırtılma sorunu yok. Ekran kartımda sorun yok, kablolarda sorun yok, monitörü bugün degiştim. Öncekinde de aynıydı. Nereden kaynaklı bilmiyorum. Bazen uygulama veya sekme arası geçiş yaparsam sadece Discord ve Google'da görüyorum. Ekran böyle yırtılıyor, oyunlardaki gibi oluyor. Küçültüp tekrar büyüttüğüm zaman düzeliyor. Sorunu nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 11 mi kullanıyorsunuz? 23H2 ve üzerinde aynı sorunları yaşıyordum.

Insider sürümünde düzeltmişler sanırım, regedit'ten bir ayar yapınca da düzeliyor.
Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi MPO kapatırsanız düzelebilir.

Ayar için gereken reg dosyası:
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayMinFPS"=dword:00000000

Bunu bir metin dosyasına kaydedip uzantısını ".reg" yapıp çalıştırdıktan sonra sistemi yeniden başlatarak deneyebilirsiniz.
Bilgisayarımda oyunlarda hiç ekran yırtılma sorunu yok. Ekran kartımda sorun yok, kablolarda sorun yok, monitörü bugün degiştim. Öncekinde de aynıydı. Nereden kaynaklı bilmiyorum. Bazen uygulama veya sekme arası geçiş yaparsam sadece Discord ve Google'da görüyorum. Ekran böyle yırtılıyor, oyunlardaki gibi oluyor. Küçültüp tekrar büyüttüğüm zaman düzeliyor. Sorunu nedir?
Discord ve kullandığınız tarayıcının donanım ivmesi veya donanım hızlandırması ayarı bu soruna sebep oluyor; o ayarı ikisinde de kapatın.

MPO kapatırsanız düzelme ihtimali var.

Windows 11 mi kullanıyorsunuz? 23H2 ve üzerinde aynı sorunları yaşıyordum.

Insider sürümünde düzeltmişler sanırım, regedit'ten bir ayar yapınca da düzeliyor.
Yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi MPO kapatırsanız düzelebilir.

Ayar için gereken reg dosyası:
Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Dwm]
"OverlayMinFPS"=dword:00000000

Bunu bir metin dosyasına kaydedip uzantısını ".reg" yapıp çalıştırdıktan sonra sistemi yeniden başlatarak deneyebilirsiniz.

Çözüm
MPO nedir? Neden başta böyle değildi? Arkadaş 24H2'den dedi. Anlamadım. Biri anlatsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
MPO nedir? Neden başta böyle değildi? Arkadaş 24H2'den dedi. Anlamadım. Biri anlatsın.
Ekran kartının görüntü katmanlarını GPU üzerinde ayrı ayrı işleyip daha az kaynakla daha akıcı görüntü sağlamasını amaçlayan bir teknoloji. Ancak bazen Glitch'lere de yol açmaktadır.