Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Gerçekten merak ettiğim durum. Bu platformun yayın özelliği, performansı o kadar kötü etkiliyor ki beni sesli kanalda yayın açmaktan soğutuyor.
Zira x264 bile bence bu kadar kötü çalışmıyordur bence. Çıkan görüntüye bakıyorum, o da berrak değil ki. Yani bitrate'ten de değil gibi bu durum. FPS zaten 30, çözünürlük de 720p. Bütün bu parametreler dahilken bile yayınlar inanılmaz kötü.

Cidden, Discord yayın için hangi encoder'ı kullanıyor?

Çözüm
Bu bilgiler için teşekkürler, ancak bunlar kodek. Ben encoder'ı merak ediyorum. Örnek vermek gerekirse;
  • H264, HEVC, VP8: Kodek
  • NVENC, x264: Encoder
Sanırım kendi encoder'larını kullanıyorlar. Ne diyeyim, keşke kullanmasalarmış; çok kötü çalışıyor çünkü. :rofl:
1718392440760.webp

Yayın açıkken şuraya tıklarsan detayları görebilirsin. Mümkün olduğunda NVENC kullanıyorlar.
Bu bilgiler için teşekkürler, ancak bunlar kodek. Ben encoder'ı merak ediyorum. Örnek vermek gerekirse;
Sanırım kendi encoder'larını kullanıyorlar. Ne diyeyim, keşke kullanmasalarmış; çok kötü çalışıyor çünkü. :rofl:

Discord geliştiricileri şöyle cevap vermiş.

"Yayın sırasında kesinlikle NVEnc kullanıyoruz. Bundan yararlanmak için GPU sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

Sürücülerinizin güncel olduğundan bahsettiniz... Discord istemcisin yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Ama kesinlikle NVEnc kullanıyoruz"

1718392440760.webp

Yayın açıkken şuraya tıklarsan detayları görebilirsin. Mümkün olduğunda NVENC kullanıyorlar.

Çözüm
Kendi enkoderleri diye bir şey yok. Sizdeki GPU enkoderin Chromium tabanlı olan Discord'da mevcut olduğuna emin misiniz? Chromium video endode/decode özelliklerini Linuxta aktifleştirmek için yapılması gereken işlemler oluyordu, yaptınız mı?

Kendi enkoderleri diye bir şey yok. Sizdeki GPU enkoderin Chromium tabanlı olan Discord'da mevcut olduğuna emin misiniz? Chromium video endode/decode özelliklerini Linuxta aktifleştirmek için yapılması gereken işlemler oluyordu, yaptınız mı?
Linux'te henüz yayın açmadım, ancak daha 1-2 gün önce Windows'tayken ortalama 150FPS aldığım CS2'de yayın açtığım gibi FPS 60-70'leri görüyordu.

Ki hemen hemen her oyunda FPS dramatik bir şekilde düşüyor.

"...with HEVC and AV1 encoders available on specific platforms" demiş. Spesifik bir şey vermemiş sayfada da. Birinci ağızdan alınabilecek cevap bu. Desteğe ulaşabilirsin.
HEVC'dir o zaman, AV1 RTX 40 serisine özel.