Hocam bu durumu çok fazla görüyorum, her gün böyle en az 10-20 tane patlamış hesap görüyorum aynı görselleri gönderen, sadece MrBeast değil, Andrew Tate versiyonu da var.
Bu konuyla alakalı birkaç gün önce bende bir konu açmıştım:
https://techolay.net/sosyal/konu/cok-buyuk-veri-sizintisi-olmus-olabilir-mi.199450/
Hocam biraz araştırdım, gördüğüm kadarıyla dosya indirme sitelerinden dosya indirirken zararlı yazılımlı dosya indirmelerinden kaynaklanıyor, örneğin yanlış "download" butonuna basıp gelen siteden tamamen aynı dosya adı ve boyutu ile zararlı yazılım indirmelerinden veya sitenin yönlendirdiği sahte siteden zararlı yazılım indirmelerinden kaynaklanıyor, zararlı yazılım çalıştırıldığı an
@Toby Fox hocamın dediği gibi renpy infostealer devreye giriyor ve bütün hesaplarınız çalınıyor, mağdurların %99'u zararlı yazılımı böyle kapmış, tabii yeni bir olay değil, her zaman böyle oluyor ama son zamanlarda güvenilir file hosterlar bu işe girişimeye başladı, belki bilen bilir korsancılık topluluklarında ortalık karışık, durum çok fena, şu an bu file hosting siteleri tamamen zararlı yazılımlı bağlantılara yönlendiriyor indirme işlemini başlatmak istediğinizde, normalde zararlı içeriklere yönlendirmeyen, korsan topluluklar tarafından güvenilir olarak bilinen ve en çok kullanılan siteler olup zararlı yazılım yaydığı ortaya çıkan siteler:
vikingfile.com / vik1ngfile.site / vikingf1le.us.to
rootz.so
bowfile.com
buzzheavier.com / bzzhr.co / bzzhr.to / fuckingfast.net / fuckingfast.co
ranoz.gg
datavaults.co
akirabox.com / akirabox.to
filemirage.com
usersdrive.com
1cloudfile.com
swiftuploads.com
koramaup.com
multiup.io
zeilink.net
zovo.ink
zovo2.top
zpaste.net
Malware yaydığı bilinenler bunlar, daha fazlası da var ama o siteler direkt korsan siteler olduğu için o bağlantıları kaldırdım forumda sorun oluşturacağı için, ufak bir araştırmayla tam listeye ulaşabilirsiniz.
Büyük bir korsan forumundan aldığım işinize yarayabilecek görseller:
Zararlı indirmelerden kaçınmak için bir örnek:
Zararlı yazılım:
Reklam engelleyici ile zararlı indirmelerden korunmak: