Tam işe girdiğim zamanda engellenmişti. Dün gibi hatırlıyorum. Yıllık iznimdeyim şu anda. Acaba bu bir mesaj mıydı evrenden bana? :D

TurkNet üzerinden Firefox ile DoH + DNSSEC + TLS 1.3 + ECH kombinasyonu ile açılıyor. Chrome da bu kombinasyonu destekliyor diye biliyorum.

Test edin:

1760001552455.webp

VPN, WARP, Zapret falan gerek kalmıyor. IP adresiniz de değişmiyor.

Tabii uygulama açılıyor mu denemedim. Muhtemelen o da açılıyordur. Yetişkin siteleri bile açılıyor.

SansürOnline kullanırken ECH çok faydalı oluyordu. TurkNet ile hayli hayli faydalı oluyor. Tabii eğer ISS siteye IP bazlı engelleme yapıyorsa ECH'nin yapabileceği bir şey yok. Bu durumda VPN ve DPI aşıcı çözümler gerekiyor. Çünkü ECH sadece SNI'ı, yani example.com server adresini gizliyor.

Ben Discord kullanmıyorum. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşmak istemiştim. Başka bir forumda buna ait Rehber yapmıştım, belki buradada yazarım. TurkNet ve ECH sayesinde Discord, Pastebin, yetişkin siteleri, nerede ise her şey açılıyor. SansürOnline'da bile ECH çok faydalı oluyordu.

Router'a Zapret kurdum her şey takır takır çalışıyor, sürekli bir şeyler yasaklandığı için gamsız olduk. Umrumuzda olmuyor.