Darisi Telegram'a diyelim. Bu orman evlatlarini bulmak lazim.
Telegram kurucusu yakın zamanda yakalandığı için gizlilik politikasını tamamen değiştirdi. Eskiden sadece terör ile ilgili bir suç var ise paylaşıyordu, şimdi devlet her istediğinde paylaşmak zorunda.

Önüne geçmek mi? O suçluları yakalamak yerine Discord'a yasak getirip sonra "çocuklarımızı koruyoruz" diye açıklama yapıp geçerler.

Maalesef cidden böyle bir saçmalık var. Sanki Discord da yapan adam başka yerde bunu yapmayacak. Üstüne üstlük şu an bilgilerimiz her yerde devlet daha kendi önlem almazken platformdan bekliyor. Discord panelci 12-13 yaşlarında çocuklarla dolu ki bu paneller zor ulaşılan şeyler değil. Hatta sırf babamla konuşmuyordum ama telefon değiştirince babaannemi aramak için gidip yaklaşık 10-15 dakika uğraşıp kendimi panellemiştim sadece 10-15 dakika da ev adresine kadar bulmak ne kadar saçma bir durum ki daha beter özellikler bile var. Hadi 2 3 veri çalınır ama ırzına kadar nasıl bir devlet senin bilgilerini kaptırır?

1728208808142.webp

Dediğin gibi olması için muhtemelen şöyle olur; önce şahısların bilgileri talep edilir, Discord bilgileri vermeyince de erişim yasağı getirilir. Erişim yasağı gelse de bu işe devam edebilecekleri için sonrasında da mecburi olarak aksiyon almak zorundalar yoksa olayın hiçbir mantığı kalmaz.

Bu tipler genelde zaten temp mail/numara ve VPN servisleriyle giriyorlar Discord'a kimlik doğrulama sistemi gelmediği sürece fazla bir anlamı yok bu bilgilerin.

Altına imzamı atarım. Mesela bu olaylar olduğunda Ekşi'de bununla alakalı birçok başlık gündeme geldi. İnsanlar "Discord yasaklansın." diyor ama millet şunu kaçırıyor: Discord'taki her kullanıcı kopuk tiplerden oluşmuyor ki. Ona bakacak olursan sokağa çıkma yasağı da getirilmeli. Katiller var, tacizciler var falan. Ben bu kafa yapısına katılmıyorum. Zaten bu tarz olaylarda yasakçı kitle hep çıkageliyor. Hukuk denen organizma, bu kişilerin yakalanması için çalışma başlatıp layığıyla yerine getirirse iş tamam olur. Ama benim gözümde 3. hatta 4. dünya ülkesi olan bir ülkenin böyle şeyler yapacağını hiiiç zannetmiyorum.

Hayır. Böyle bir şey olmayacak. Nereden inandınız buna?
Katılıyorum, ben 1-2 sene önce muzisyenler discordunda kamp ateşi kanalında akşamları herkes canlı müzik söyler sohbet ederdi, üst odalar da oyunlar oynanırdı veya alt odalarda vampir köylü oynanırdı eğlenilirdi. Artık hâla öyle mi bilmiyorum ancak şunu biliyorum ki,
discord amacı dışında kullanılması aşırı yaygınlaştı ve buna tabii ki ülkenin durumunun da etkisi var. Devletimizin her konuya özellikle adalet kısmına el atması gerektiğini düşünüyorum. Ve bunun gibi söz konusu çocuk olan şeylere karşı 5 kat daha fazla dikkat etmesini düşünüyorum.

Paylaşmıyor diye biliyordum, sakıncası yoksa bu bilgiyi nereden öğrendiniz?
Hizmetlerimize erişerek veya bunları kullanarak veya bize başka bir şekilde bilgi sağlayarak, bilgilerinizin farklı veri koruma standartlarının geçerli olabileceği ve/veya yerel yasalar uyarınca sahip olduğunuz haklara sahip olmayabileceğiniz ABD ve diğer ülkelerde işleneceğini, aktarılacağını ve saklanacağını anlamış olursunuz.

Verileri AEA dışına aktarırken standart sözleşme maddelerini (Modül 1 ve Modül 2) kullanırız ve geçerli olduğu durumlarda belirli ülkeler hakkındaki Avrupa Komisyonu'nun yeterlilik kararlarına veya bu tür veri aktarımı için yasalara uygun diğer mekanizmalara veya koşullara güveniriz.
Hukumetlerle birkac senedir paylasabiliyorlar.

Bu yaşadığımız büyük depremde deprem zedeleri telefonla arayıp dalga geçenler vardı. Bunların Discord'da çok aktif oldukları, yaptıkları iğrençlikleri paylaşıp güldükleri bir gerçek. Sosyal medya bir çöplük yuvası çocuğu olanlar kesinlikle çok sıkı takip edip çocukları bilinçlendirmeli.

Evet kötü şeyler olabilir. Ancak bu Instagram gibi sitelerde de olabilir. Umarım Discord'u yasaklamazlar. Ben oradan oyun oynamak için arkadaş buluyorum. Ve bir insan neden cinsel organına kolonya döküp yakar ki? Gerizekalıymış o kız.