Merhaba,

Disk frenimde gıcırdama var. Fren tutuşu da biraz kötüleşmiş gibi. Diske ve balatalara su tutunca kısa sureli bir normalleşiyor, sonra tekrar gıcırdıyor. Sorunu nasıl çözerim?
Tutuş kötüleştiyse yeni olduğundan değil ses diski değiştirdiniz mi? en son ne zaman değiştirdiniz?
Balata spreyi veya sabun çamur gibi kaygan maddeler ile temizlemeyi deneyin ama bu sadece sesi keser eğer tutuş kötüleştiyse fren disk tutucuları eskimiştir.

Tutuş kötüleştiyse yeni olduğundan değil ses diski değiştirdiniz mi? En son ne zaman değiştirdiniz?
Bala'ta spreyi veya sabun çamur gibi kaygan maddeler ile temizlemeyi deneyin ama bu sadece sesi keser eğer tutuş kötüleştiyse fren disk tutucuları eskimiştir.

Bisiklet daha 1 yıllık. Sabun ile yıkamayı deneyeceğim. Olmazsa bisikletçi yolu gözüktü.

Bisiklet daha 1 yıllık. Sabun ile yıkamayı deneyeceğim. Olmazsa bisikletçi yolu gözüktü.
1 yıl için çok erken tepe inişi çok yapıyor musunuz?
Eğer bisikletin üzerindeki fren ise daha kalitelisini takabilirseniz öneririm onlar 20-25-30 bin kilometreleri görüyor şuan disk üzerinde dalgalanmalar var mı?

1 yıllık bir bisiklet için çok erken
Bende motorun haricinde Mosso bisiklette var bisiklet nereden baksan 11-12 senelik var hala ön ve arka diskler değişmedi ve zınk diye ön fren tutuyor (arka fren balataları gitti değiştirmeye üşendim açıkçası :D)

Geçen yazın sonlarında aldım bisikleti 1 ay felan sürebildim sonra kış geldi zaten. Bu yazda daha yeni yeni sürmeye başladım. 2 Gün önce bisikleti kardeşime verdim ondan sonra olmaya başladı ilk başta fren az tutuyordu su tutunca hem ses kesildi hem fren tutuşu normalleşti sandım kuruyunca ses tekrar olmaya başladı ama fren tutuşu normale döndü gibi.
şuan disk üzerinde dalgalanmalar var mı?
Dalgalanma yok.