Evde iki tane çalışır vaziyette bilgisayar var, eski olanda ise disk yok. Ben bu eski bilgisayarı disk olmadan yeni bilgisayar üzerinden boot edip masaüstüne ulaşabilir miyim? Windows olmak zorunda değil Linux ya da diğer herhangi bir dağıtım da olur.
Elinizde hizli bir USB bellek varsa, bilgisayarda da USB 3.0 portu bulunuyorsa ve bu porttan boot destegi varsa Rufus'ta Windows ISO'su yazdirirken Windows To Go secip, bilgisayari o bellekten acabilirsiniz. Ilk dedigim onemli zira hizli bir USB belleginiz olsa bile Windows To Go yavasliktan gicik edebilirken, yavas bir USB bellek ile direkt iskence.
Bunun disinda Live calisabilen herhangi bir Linux dagitimi da yazdirip, o bellekten sistemi acabilirsiniz. En basit ornegi Ubuntu olur.
Öyle aman aman hızlı bir bellek yok elimde maalesef, hepsi sıradan hepimizin kullandığı bilindik markalar. Bunu düşünüp Linux Lite Live denedim ama beklediğim kadar hızlı olmadı maalesef.
Öyle aman aman hızlı bir bellek yok elimde maalesef, hepsi sıradan hepimizin kullandığı bilindik markalar. Bunu düşünüp Linux Lite Live denedim ama beklediğim kadar hızlı olmadı maalesef.
Gunun sonunda is maalesef bellegin hizinda bitiyor. Yapilabilecek cok bir sey yok.
Yine de Raspberry Pi Desktop onerebilirim Live dagitim olarak. USB bellek ve SD kart gibi medyalarda daha iyi calisiyor genelde ve Persistence modu da var. Isterseniz yaptiginiz degisiklikleri USB bellege de kaydedebiliyorsunuz yani. Dipnot geceyim imaj maalesef biraz eski, evet.