Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

shanks

Uzman
Secure Boot'u açmaya çalıştığımda ekteki hatayı veriyor, kapatınca tekrar normal açılıyor PC sebebi ne olabilir?

Daha önce Linux kurmuştum, direkt üzerine silip Windows kurmuştum. Onunla alakalı mı diye düşündüm de değil sanırım, nasıl çözebilirim?

1782651295262.webp

ASUS'un sitesinden BIOS sürümünü yükledim, tekrar kurulum yapayım dedim de riskliymiş sanırım, gerek var mı?

1782651423420.webp

Çözüm
Secure Boot'u açmaya çalıştığımda ekteki hatayı veriyor, kapatınca tekrar normal açılıyor PC sebebi ne olabilir?

Daha önce Linux kurmuştum, direkt üzerine silip Windows kurmuştum. Onunla alakalı mı diye düşündüm de değil sanırım, nasıl çözebilirim?

Eki Görüntüle 261184

ASUS'un sitesinden BIOS sürümünü yükledim, tekrar kurulum yapayım dedim de riskliymiş sanırım, gerek var mı?

Eki Görüntüle 261186

Windows'un sitesinden son çıkan ISO'yu yükleyip kurduktan sonra sorun çözüldü çok garip.
Neden riskli olsun? Sertfikaların süresi doldu maalesef. Eski ISO dosyalari da iptal şu an.

İmza hatası veriyor bu arada, BIOS güncellenmeden çözülmez. Windows'un yeni ISO'su indirmeye gerek var mı bilmiyorum ben güncellemedim Secure Boot kapali kullaniyorum.

Neden riskli olsun? Sertfikaların süresi doldu maalesef. Eski ISO dosyalari da iptal şu an.

İmza hatası veriyor bu arada, BIOS güncellenmeden çözülmez. Windows'un yeni ISO'su indirmeye gerek var mı bilmiyorum ben güncellemedim Secure Boot kapali kullanıyorum.

Kurulum sırasında herhangi bir aksilik yaşanırsa anakart brick oluyormuş diye duydum.
Hocam şu anki BIOS sürümü de aynı ama ASUS'un sitesindeki ile güncellemek yine çözer mi sorunu?

1782652202841.webp

1782652330289.webp

Windows'u da daha dün kurdum aslında sitesinden son sürüm indirmiştim. Linux'la alakalı diye düşünüyorum ben durduk yere neden olsun ki?

Kurulum sırasında herhangi bir aksilik yaşanırsa anakart brick oluyormuş diye duydum.
Hocam şu anki BIOS sürümü de aynı ama ASUS'un sitesindeki ile güncellemek yine çözer mi sorunu?

Eki Görüntüle 261190

Eki Görüntüle 261191

Windows'u da daha dün kurdum aslında sitesinden son sürüm indirmiştim. Linux'la alakalı diye düşünüyorum ben durduk yere neden olsun ki?
Her zaman böyleydi zaten. Elektrik gitse BIOS çöker, bilgisayar daha açılmaz veya yanlış BIOS olursa. Şimdiki anakartlarda buna karşı önlem var.

Windows'u kurmak sorunu çözmez BIOS'u güncellemek gerekiyor. Onun imzası da değişti.

Eki Görüntüle 261184

Eki Görüntüle 261186

Windows'un sitesinden son çıkan ISO'yu yükleyip kurduktan sonra sorun çözüldü çok garip.

Çözüm