Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zgoen32 14

Becerikli
Merhaba, yaşadığım bu problemi nasıl çözdüğümü size anlatmak isterim.

Oyunların (Vanguard, EA Anti-Cheat vb.) Secure Boot zorunluluğu nedeniyle BIOS'tan Secure Boot açıldığında alınan "Secure Boot Violation" kırmızı hata ekranı ve sonrasında ayarların gri/donuk (değiştirilemez) kalması sorununun kesin çözümü şu şekildedir:

Adım 1: Windows'a Erişim Sağlamak

1. Bilgisayar açılırken DEL veya F2 ile BIOS'a girin.
  2. Boot > Secure Boot menüsüne gelin.
  3. OS Type seçeneğini Other OS olarak değiştirin (bu işlem Secure Boot'u geçici olarak devre dışı bırakır).
  4. F10 yapıp kaydedin. Bilgisayar kırmızı hatayı vermeden Windows'a açılacaktır.
Adım 2: BIOS Güncellemesi Yapmak (Kritik Adım!) (Eski BIOS sürümlerindeki varsayılan Microsoft güvenlik sertifikaları, güncel Windows/Anti-Cheat imzalarıyla çakıştığı için bu hataya sebep olur).

1. Anakartınızın resmi sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirin ve bir USB belleğe atın.
  2. Bilgisayarı yeniden başlatıp BIOS'a girin ve Tool > ASUS EZ Flash 3 Utility üzerinden BIOS'u güncelleyin.
  3. Güncelleme tamamlandıktan sonra sistem yeniden başlayacaktır.
Adım 3: Güvenlik Anahtarlarını Sıfırlamak ve Secure Boot'u Aktif Etmek

1. Güncelleme sonrası tekrar BIOS'a girin.
  2. Boot > Secure Boot > Key Management menüsüne girin.
  3. En üstteki Clear Secure Boot Keys seçeneğine basarak eski anahtarları silin.
  4. Ardından Restore Factory Keys (veya Install Default Secure Boot Keys) seçeneğine basarak güncel fabrika anahtarlarını yükleyin.
  5. Bir önceki menüye dönüp OS Type ayarını tekrar Windows UEFI Mode yapın.
  6. Boot > CSM (Compatibility Support Module) menüsünden Launch CSM seçeneğinin Disabled olduğundan emin olun.
  7. F10 tuşuna basarak kaydedip çıkın.
Bu adımların ardından kırmızı "Secure Boot Violation" hatası tamamen ortadan kalkacak, Secure Boot sorunsuz şekilde aktifleşecek ve Windows açılacaktır.

Ekran görüntüsü 2026-08-15 122041.webp