Mehmet Furkan

Başarılı
Merhaba. Monitörümle normalde yanında gelen HDMI kablosunu kullanıyordum. Eski televizyonu ikinci monitör olarak kullanmak amacıyla ve ekran kartımda boş yalnızca DisplayPort girişi olduğu için bir DisplayPort kablo aldım. Ancak bu kabloyu kullanmaya başladığımdan beri ekranda git-gele benzer bir görüntü sorunu oluşuyor. Bu özellikle video izlerken üstüne başka bir pencereyle ilgilenirken oluyor. Oyunlarda hiç yaşamadım. Bu sorunu nasıl çözerim? Ayrıca test etmek amacıyla televizyonu bağlamadan yalnızca kablo değiştirerek test edip video çektim.
Not: Sorunu ekran kaydıyla kaydedemediğim için telefonla video çekip bir siteye yükledim linkini aşağıya bırakıyorum. Monitörüm ASUS VP249QGR. Bu da aldığım DisplayPort kablonun linki.
Sorunun video kaydı: ekransorunu

Merhaba. Monitörümle normalde yanında gelen HDMI kablosunu kullanıyordum. Eski televizyonu ikinci monitör olarak kullanmak amacıyla ve ekran kartımda boş yalnızca DisplayPort girişi olduğu için bir DisplayPort kablo aldım. Ancak bu kabloyu kullanmaya başladığımdan beri ekranda git-gele benzer bir görüntü sorunu oluşuyor. Bu özellikle video izlerken üstüne başka bir pencereyle ilgilenirken oluyor. Oyunlarda hiç yaşamadım. Bu sorunu nasıl çözerim? Ayrıca test etmek amacıyla televizyonu bağlamadan yalnızca kablo değiştirerek test edip video çektim.
Not: Sorunu ekran kaydıyla kaydedemediğim için telefonla video çekip bir siteye yükledim linkini aşağıya bırakıyorum. Monitörüm ASUS VP249QGR. Bu da aldığım DisplayPort kablonun linki.
Sorunun video kaydı: ekransorunu
- Kablo Kontrolü:
- Aldığınız DisplayPort kablosunu kontrol edin; kablonun düzgün çalışıp çalışmadığını anlamak için başka bir DisplayPort kablosu ile değiştirmeyi deneyin. Eğer başka bir kablo ile sorun devam etmiyorsa, mevcut kablo sorunludur.

- Bağlantı Noktalarını Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın ve monitörünüzün DisplayPort bağlantı noktalarında herhangi bir kir veya hasar olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse bağlantı noktalarını hafifçe temizleyin.

- Monitör Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Monitörünüzün ayarlarına girin ve 'Reset' veya 'Fabrika Ayarları' seçeneğini kullanarak varsayılan ayarlara geri dönün.

- Görüntü Tazeleme Hızını Değiştirin:
- Ekran ayarlarından görüntü tazeleme hızını (refresh rate) 60Hz olarak ayarlayın. Bunu ekran ayarları ve ekran kartı yazılımı üzerinden yapabilirsiniz.

- Ekran Kartı Sürücülerini Güncelleyin:
- Ekran kartınızın driverlarını güncelleyerek en son sürümüne sahip olup olmadığınızı kontrol edin. Bunu ekran kartı üreticisinin web sitesinden indirebilirsiniz.

- Monitör ve PC'yı Yeniden Başlatın:
- Her iki cihazı da kapatıp yeniden başlatarak bağlantıların sıfırlanmasını sağlayın.

- Farklı Çözünürlük Denemeleri:
- Monitörünüzün çözünürlüğünü değiştirerek farklı ayarlarla test edin. Örneğin, 1920x1080 gibi standart bir çözünürlük deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için ekran kartı modeli ve işletim sistemi bilgilerini paylaşabilirsiniz.

Ben aylar sonra örgü kaplamalı kablo alarak sorunumu çözdüm. Kablolar parazit yapıyormuş. Ugreen örgü kaplamalı aldım. Yazmak istedim. Hortlattığım için kusura bakmayın.

Aynı problem bende var çözümü buldun mu
Ben aylar sonra örgü kaplamalı kablo alarak sorunumu çözdüm. Kablolar parazit yapıyormuş. Ugreen örgü kaplamalı aldım. Yazmak istedim. Hortlattığım için kusura bakmayın.
Ben kabloyu değiştirip örgülü altın kaplamalı bir kablo aldım ve ana monitörü DisplayPort'la, televizyonu HDMI kablosuyla bilgisayara bağladım. Bu sorunu tekrar yaşamadım ama çift monitöre geçtikten sonra yaşadığım başka bir sorun vardı: bazı oyunlar ekran uzatma modundayken (Windows + P tuş kombinasyonuyla bakabilirsiniz) açılmıyordu. (Project Zomboid'de başıma geldi.) Sadece birinci ekran seçmem gerekebiliyordu. Bunlar bu konuda verebileceğim tavsiyelerdir.