Furkanxxr

Çalışkan
Merhaba,

Sistemimde DisplayPort sinyal yok hatası alıyorum. Geçenlerde Windows 11 yapmıştım, sağ olsun Recep hocam yardım etti sorunumu çözüm ama şimdi DP sinyal yok hatası alıyorum.

Ekran kartını çıkarttım, RAM'lerin slotlarını değiştirdim, tekrar eski yerine taktım, birini çıkarttım, BIOS pilini çıkarttım, farkli bir monitörde de denedim ama hâlâ DP sinyal yok hatası alıyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yeni bir kablo alsam duzelir mi ki acaba? Yoksa HDMI mı denemeliyim ama biliyorsunuz ki HDMI da o kadar iyi değil DP kadar.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Sistemimde DisplayPort sinyal yok hatası alıyorum. Geçenlerde Windows 11 yapmıştım, sağ olsun Recep hocam yardım etti sorunumu çözüm ama şimdi DP sinyal yok hatası alıyorum.

Ekran kartını çıkarttım, RAM'lerin slotlarını değiştirdim, tekrar eski yerine taktım, birini çıkarttım, BIOS pilini çıkarttım, farkli bir monitörde de denedim ama hâlâ DP sinyal yok hatası alıyorum.

Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yeni bir kablo alsam duzelir mi ki acaba? Yoksa HDMI mı denemeliyim ama biliyorsunuz ki HDMI da o kadar iyi değil DP kadar.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
HDMI ile görüntü alabiliyorsanız Displayport kablosunu değiştirin. Sorun kablodadır.

Düzenleme: konuyu tekrardan okudum ve şunu kaçırmışım " başka bir monitörde denedim." Şuan sorun Displayport kablosundan değil de sistemden kaynaklanıyor gibi. @Recep Baltaş beyin dediği gibi anakartın üzerindeki ışıkları kontrol edin.

Son düzenleme:
Yaşadığın sorunun DisplayPort ve monitör arasında hiçbir bağ bulamadım ben. Bildiğin bilgisayarın bozuk ve sinyal vermiyor.

Farkli bir monitörde de denedim ama hâlâ DP sinyal yok hatası alıyorum.
Yani şunu yaptın ve hala sorun DP kabloda diyorsun.

Anakartın üstündeki ışıklara bak.

Anakartimin üstünde isik yok B450M-A Pro Max MSI modelini kullanıyorum.

Yaşadığın sorunun DisplayPort ve monitör arasında hiçbir bağ bulamadım ben. Bildiğin bilgisayarın bozuk ve sinyal vermiyor.

Yani şunu yaptın ve hala sorun DP kabloda diyorsun.

Anakartın üstündeki ışıklara bak.

Ama hocam şöyle diyeyim YKS'ye hazırlanıyordum. Yaklasik 2024'un nisan ayından beri bilgisayarı açmadım. 2025'in Haziran'ın 20'lerine dogru açtım bilgisayarı. Eskiden de oynadığım zamanlar kabloda bir sorun yaratiyordu arada bir iste bu sonradan acisimda da birkaç gün uğraştım ve çalışmıştı ve simdi de kabloda da sistemde de sorun var herhalde anlamadım cidden. İşte 1 aydir açmadım dun acmjstim ve DP sinyal yok hatası alıyorum. Ne denediysem olmadi ne iş anlamadım yani nasıl bozulabilir ki bu bilgisayar çok garip.

O zaman sırayla bileşenleri sökmeye ve varsa başka bileşenle denemeye başla. Sorunun kabloyla ilgili olmadığını anlamana sevindim.

Hocam orayı anladim zaten. Sadece kablodan suphelenmistim monitörün kendi kablosuydu ve kasayi kullanmadığımdan bozulması çok garibime gitti. Benim elimde başka bir parça yok. Bir de ben temizleme de yapmadım 1 senedir ama ustune bir şey ortmustum tabii biraz toz da var. Şimdi bilgisayarciya da götürmek güven vermiyor. Sokecegim şimdi sanırım anakartimda sorun olabilir degil mi? Yenisini mi almam gerekir?