Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtorices

Uzman
Arkadaşlar TLOU 2 oynarken Free-Sync açtım ve sinyal yok hatası verdi. Yeniden başlatmama rağmen artık ekran gelmemeye başladı. Reset atmak için menüye girmem gerek ama ekran olmadığı için menüye giremiyorum. Ne yapabilirim?

Monitörüm: Asus TUF VG249Q1R

Tamamdır arkadaşlar çözdüm.

DP kablosunu çıkartıp HDMI taktım ve ardından FreeSync kapattım.

Son düzenleme:
Arkadaşlar TLOU 2 oynarken Free-Sync açtım ve sinyal yok hatası verdi. Yeniden başlatmama rağmen artık ekran gelmemeye başladı. Reset atmak için menüye girmem gerek ama ekran olmadığı için menüye giremiyorum. Ne yapabilirim?

Monitörüm: Asus TUF VG249Q1R

Tamamdır arkadaşlar çözdüm.

DP kablosunu çıkartıp HDMI taktım ve ardından FreeSync kapattım.
  • FreeSync açıkken "sinyal yok" hatası alınması genellikle uyumsuzluk veya bağlantı sorunlarından kaynaklanır.
  • DP kablosuyla yaşanan problemden dolayı HDMI kablosunu kullanarak FreeSync'i kapattığınızda ekranın gelmesi, sorunun bu bağlantı türüyle ilişkili olduğunu gösteriyor.

Eğer yeniden DP kablosu kullanmak isterseniz aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Monitör Ayarlarını Sıfırlama: Monitör üzerindeki düğmeleri kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlayın.
2. Kablosu Kontrol Etme: DisplayPort (DP) kablosunun her iki ucu da düzgün bir şekilde takılı mı kontrol edin. Gerekirse kabloyu değiştirin.
3. Güncellemeleri Kontrol Etme: Ekran kartı sürücülerini ve monitörün yazılımını güncelleyin.
4. FreeSync'i Yeni Başlatma: HDMI ile FreeSync kapalıyken ekranı kontrol ettikten sonra tekrar DP kablosuyla bağlayın ve FreeSync'i tekrar açmayı deneyin.
5. Farklı Monitör/Grafik Kartı Denemesi: Eğer mümkünse, farklı bir monitörde veya grafik kartında FreeSync deneyerek sorunun kaynağını belirleyebilirsiniz.

Bu adımlar sorununuzu çözmek için yardımcı olabilir.