Distro önerisi

RebornOS deneyebilirsin.

Arch olması şart mı?
Eğer Değilse KDE Neon alternatif durabilir.

Manjaro Gnome güzel ama Pamac ile ilgili her şeyi silmeni öneririm.
Artix önerirdim ama SystemD değil ve bu da kısıtlıyor normal kullanıcıyı.

Opensuse,Fedora,Manjaro ve endevaour os size uyuyor sanırım.

Paket derlemede bir değişiklik var mış, 10 kata kadar daha yavaş derleme ve derleme sırasında yüksek bir kaynak tüketimi mevcutmuş. O beni biraz korkuttu.

RebornOS deneyebilirsin.
RebornOS'i ilk defa duyuyorum, neden rastgele bir Xfce dağıtımı değil de Reborn OS tercih edilmeli?

Arch olması şart mı?
Eğer Değilse KDE Neon alternatif durabilir.
Şuana kadar denediğim tüm Ubuntu dağıtımlarından nefret ettim.

Manjaro Gnome güzel ama Pamac ile ilgili her şeyi silmeni öneririm.
Artix önerirdim ama SystemD değil ve bu da kısıtlıyor normal kullanıcıyı.
Abuk subuk son kullanıcıyı ilgilendirmeyen tabirler varsa o dağıtımlardan uzak durmak istiyorum.

OpenSUSE, Fedora, Manjaro ve endevaourOS size uyuyor sanırım.
EndeavourOS'te kernel panic yediğimden korkuyorum.
Fedora'nın telemetri toplaması canımı sıkıyor. Onun yerine belki Ultramarine deneyebilirim.
Manjaro'ya herkes sövdüğünden hiç bakmak istemiyorum.
openSUSE'u sizden de duydum. Sanırsam ona bir bakacağım. Hangi DE'ı önerirsiniz onun için?

Son düzenleme:
Özelleştirme istiyorsan: KDE
Modernlik ve basitlik sadelik istiyorsan: GNOMe
Hafiflik takıntın varsa LXQT.
Klasik şeyler işte aslında ben opensuse ye Deepin masaüstü kurmak isterdim.

SystemD olmadan son kullanıcı Linux'u kullanamaz. O bir init yönetimidir. Gnome bile çalışmaz. Hatta KDE bile eksik olur.
Hayır ondan bahsetmiyorum, bir dağıtımdan bahsederken öyle tabirler geçiyorsa ben hiç onlara bulaşmak istemiyorum çünkü ne onların ne olduğunu anlayacak vaktim ne de beynim var.

Hayır ondan bahsetmiyorum, bir dağıtımdan bahsederken öyle tabirler geçiyorsa ben hiç onlara bulaşmak istemiyorum çünkü ne onların ne olduğunu anlayacak vaktim ne de beynim var.
Sana önerilenlerin dağıtımların hepsi SystemD yani. Bunu bil .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…