Son zamanlarda biraz distrohopping yapıyorum ve artık bu durumdan sıkıldım. Ondan sizden distro önerisi istiyorum.

-Kişiselleştirmesi kolay olsun. Mint Cinnamon'daki gibi görev çubuğunu saydam yapmak için kırk saat uğraşılmasın.
-KDE, Xfce ve Gnome tercihim ancak Gnome olacaksa boş yere kaynak tüketmesin Zorin OS gibi.
-Optimize olsun sürekli çökmesin Zorin OS gibi.
-Kernel Panic yemek istemiyorum. Suçu direkt ona atamam ama EndeavourOS'te Kernel Panic yediğimden korkuyorum.
-"Paketi zart şeyiyle kuruyor daha verimli zurtlara göre." gibi işlerle uğraşmıyorum. Cachy OS'i övüyorlardı bunun için ama hiç umursamıyorum.
-Arch olması önceliğim.
-Calamares ile kurulsun Arch kurulumu gibi olmasın.
-Fedora gibi telemetri toplamasın.
-Garuda gibi bloat yapmasın. 50 GB küsür bir yere kuracağım.
RebornOS deneyebilirsin.

Arch olması şart mı?
Eğer Değilse KDE Neon alternatif durabilir.

Manjaro Gnome güzel ama Pamac ile ilgili her şeyi silmeni öneririm.
Artix önerirdim ama SystemD değil ve bu da kısıtlıyor normal kullanıcıyı.

CachyOS bakabilirsiniz. Arch tabanlı fakat bütün ayarlamalar yapılmış olarak geliyor ve hem kurulumu hem kullanımı oldukça basit.

Test ettiklerim arasında en performanslı olan distro kendisi. Oyun testlerinde Windows 11 24H2 ile aynı değerleri alıyor genelde.

Kullanıcı tarafında dediğiniz gibi paketi farklı kurma vs. gibi bir şey de yok. Dümdüz pacman ve aur'dan kuruyorsunuz.
Paket derlemede bir değişiklik var mış, 10 kata kadar daha yavaş derleme ve derleme sırasında yüksek bir kaynak tüketimi mevcutmuş. O beni biraz korkuttu.

RebornOS'i ilk defa duyuyorum, neden rastgele bir Xfce dağıtımı değil de Reborn OS tercih edilmeli?

Arch olması şart mı?
Eğer Değilse KDE Neon alternatif durabilir.
Şuana kadar denediğim tüm Ubuntu dağıtımlarından nefret ettim.

Manjaro Gnome güzel ama Pamac ile ilgili her şeyi silmeni öneririm.
Artix önerirdim ama SystemD değil ve bu da kısıtlıyor normal kullanıcıyı.
Abuk subuk son kullanıcıyı ilgilendirmeyen tabirler varsa o dağıtımlardan uzak durmak istiyorum.

OpenSUSE, Fedora, Manjaro ve endevaourOS size uyuyor sanırım.
EndeavourOS'te kernel panic yediğimden korkuyorum.
Fedora'nın telemetri toplaması canımı sıkıyor. Onun yerine belki Ultramarine deneyebilirim.
Manjaro'ya herkes sövdüğünden hiç bakmak istemiyorum.
openSUSE'u sizden de duydum. Sanırsam ona bir bakacağım. Hangi DE'ı önerirsiniz onun için?

Son düzenleme:
Paket derlemede bir değişiklik var mış, 10 kata kadar daha yavaş derleme ve derleme sırasında yüksek bir kaynak tüketimi mevcutmuş. O beni biraz korkuttu.

RebornOS'i ilk defa duyuyorum, neden rastgele bir Xfce dağıtımı değil de Reborn OS tercih edilmeli?

Şuana kadar denediğim tüm Ubuntu dağıtımlarından nefret ettim.

Abuk subuk son kullanıcıyı ilgilendirmeyen tabirler varsa o dağıtımlardan uzak durmak istiyorum.

EndeavourOS'te kernel panic yediğimden korkuyorum.
Fedora'nın telemetri toplaması canımı sıkıyor. Onun yerine belki Ultramarine deneyebilirim.
Manjaro'ya herkes sövdüğünden hiç bakmak istemiyorum.
openSUSE'u sizden de duydum. Sanırsam ona bir bakacağım. Hangi DE'ı önerirsiniz onun için?
Özelleştirme istiyorsan: KDE
Modernlik ve basitlik sadelik istiyorsan: GNOMe
Hafiflik takıntın varsa LXQT.
Klasik şeyler işte aslında ben opensuse ye Deepin masaüstü kurmak isterdim.

SystemD olmadan son kullanıcı Linux'u kullanamaz. O bir init yönetimidir. Gnome bile çalışmaz. Hatta KDE bile eksik olur.
Hayır ondan bahsetmiyorum, bir dağıtımdan bahsederken öyle tabirler geçiyorsa ben hiç onlara bulaşmak istemiyorum çünkü ne onların ne olduğunu anlayacak vaktim ne de beynim var.