Distro önerisi

Ve bu benim umrumda değil çünkü SystemD ne demek onu bilmiyorum
Dedin ya benden uzak olsun böyle şeyler. SystemD zaten son kullanıcı için en iyi çözüm, rahat ol. Manjaro falan kullanırken seni üzen bir şey olmayacak.

Dedin ya benden uzak olsun böyle şeyler. SystemD zaten son kullanıcı için en iyi çözüm, rahat ol. Manjaro falan kullanırken seni üzen bir şey olmayacak.
Dediğimi anlatamadım hocam. En iyisi benzetmeyle anlatayım.
Ben bir bebeğim, az buz bir şeyler konuşa biliyorum. Su, mama, çiş falan bunları biliyorum. Sen geliyorsun bana oksijen falan diyorsun. Oksijen insanların yaşaması için gerekli bir şey evet bu doğru ancak ben oksijen ne demek bilmediğimden ve anlatsan da benim zeka kapasitem yetmeyeceğinden bahsetmemeni istiyorum.

Ooo hocam sizi uzun zamandır görmedim arch linux önerebilirim ama pop! os da çok güzel.

OpenSUSE'un varsayılan paket yöneticisi nasıldır? APT ve pacman kadar geniş midir?
Pacman'den geniş olabilir ancak APT'den geniş paket yöneticisi olduğunu sanmıyorum, Ubuntu sağ olsun. Arch'ta işler Pacman'den çok AUR'larla yürüyor. Aradığımı indirmekle çok uğraşmıyordum Zypper'da.

RebornOS'i ilk defa duyuyorum, neden rastgele bir Xfce dağıtımı değil de reborn OS tercih edilmeli?

Kurulum aşamasında masaüstü ortamı, yazılım seçenekleri, kernel sürümü, hatta Snap/Flatpak gibi paket sistemlerini bile seçebiliyorsun.
GNOME, KDE, Xfce, cinnamon, Deepin(var çalışmıyor diye biliyorum), i3, budgie, lxqt, Openbox... Ne istersen seç hepsini destekliyor.

Kısaca senin aradığın özelliklere benzer bir distro olabilir.
Ama kurmadan önce bir sanal makinada test etmeni tavsiye ederim.
En son kurmaya çalıştığımda wget hatalı çalışıyordu ama sonradan düzeltmeler yapılmış anladığım kadarıyla.
Sevmezsen farklı şeyler önerebilirim.

Kerneller hakkında bilgim yok, kendi kararıma vermek istemiyorum. İleride kerneller hakkında bilgili olduğumda ya da direkt siz "X kernelini kur o hepsinden daha stabil." falan derseniz bakarım.

Tamam anladım hocam sizi . Manjaro ve Ubuntu öneriyorum size .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…