incii
Uzman
Ve bu benim umrumda değil çünkü SystemD ne demek onu bilmiyorumSana önerilenlerin dağıtımların hepsi SystemD yani. Bunu bil.
Ve bu benim umrumda değil çünkü SystemD ne demek onu bilmiyorumSana önerilenlerin dağıtımların hepsi SystemD yani. Bunu bil.
Dedin ya benden uzak olsun böyle şeyler. SystemD zaten son kullanıcı için en iyi çözüm, rahat ol. Manjaro falan kullanırken seni üzen bir şey olmayacak.Ve bu benim umrumda değil çünkü SystemD ne demek onu bilmiyorum![]()
Dediğimi anlatamadım hocam. En iyisi benzetmeyle anlatayım.Dedin ya benden uzak olsun böyle şeyler. SystemD zaten son kullanıcı için en iyi çözüm, rahat ol. Manjaro falan kullanırken seni üzen bir şey olmayacak.
Ooo hocam sizi uzun zamandır görmedim arch linux önerebilirim ama pop! os da çok güzel.Son zamanlarda biraz distrohopping yapıyorum ve artık bu durumdan sıkıldım. Ondan sizden distro önerisi istiyorum.
-Kişiselleştirmesi kolay olsun. Mint Cinnamon'daki gibi görev çubuğunu saydam yapmak için kırk saat uğraşılmasın.
-KDE, Xfce ve Gnome tercihim ancak Gnome olacaksa boş yere kaynak tüketmesin Zorin OS gibi.
-Optimize olsun sürekli çökmesin Zorin OS gibi.
-Kernel Panic yemek istemiyorum. Suçu direkt ona atamam ama EndeavourOS'te Kernel Panic yediğimden korkuyorum.
-"Paketi zart şeyiyle kuruyor daha verimli zurtlara göre." gibi işlerle uğraşmıyorum. Cachy OS'i övüyorlardı bunun için ama hiç umursamıyorum.
-Arch olması önceliğim.
-Calamares ile kurulsun Arch kurulumu gibi olmasın.
-Fedora gibi telemetri toplamasın.
-Garuda gibi bloat yapmasın. 50 GB küsür bir yere kuracağım.
Kasımdan beri banlıydım açtılar banımı artık.Ooo hocam sizi uzun zamandır görmedim Arch Linux önerebilirim ama Pop! OS da çok güzel.
Debian tabanı çekmiyor ya Pardus'un durumunu gördükten sonra.Eğer isterseniz Debian tabanlı antiX önerebilirim.
Pacman'den geniş olabilir ancak APT'den geniş paket yöneticisi olduğunu sanmıyorum, Ubuntu sağ olsun. Arch'ta işler Pacman'den çok AUR'larla yürüyor. Aradığımı indirmekle çok uğraşmıyordum Zypper'da.OpenSUSE'un varsayılan paket yöneticisi nasıldır? APT ve pacman kadar geniş midir?
RebornOS'i ilk defa duyuyorum, neden rastgele bir Xfce dağıtımı değil de reborn OS tercih edilmeli?
Kerneller hakkında bilgim yok, kendi kararıma vermek istemiyorum. İleride kerneller hakkında bilgili olduğumda ya da direkt siz "X kernelini kur o hepsinden daha stabil." falan derseniz bakarım.Kurulum aşamasında masaüstü ortamı, yazılım seçenekleri, kernel sürümü, hatta Snap/Flatpak gibi paket sistemlerini bile seçebiliyorsun.
GNOME, KDE, Xfce, cinnamon,Deepin(var çalışmıyor diye biliyorum), i3, budgie, lxqt, Openbox... Ne istersen seç hepsini destekliyor.
Kısaca senin aradığın özelliklere benzer bir distro olabilir.
Ama kurmadan önce bir sanal makinada test etmeni tavsiye ederim.
En son kurmaya çalıştığımda wget hatalı çalışıyordu ama sonradan düzeltmeler yapılmış anladığım kadarıyla.
Sevmezsen farklı şeyler önerebilirim.
Tamam anladım hocam siziDediğimi anlatamadım hocam. En iyisi benzetmeyle anlatayım.
Ben bir bebeğim, az buz bir şeyler konuşa biliyorum. Su, mama, çiş falan bunları biliyorum. Sen geliyorsun bana oksijen falan diyorsun. Oksijen insanların yaşaması için gerekli bir şey evet bu doğru ancak ben oksijen ne demek bilmediğimden ve anlatsan da benim zeka kapasitem yetmeyeceğinden bahsetmemeni istiyorum.