Distro önerisi

Plasma kurdum, severim.
Zen'de driver desteği yokmuş zaten 60 Hz çalışıyor.
Ama ben 3 kerneli de yüklediğimden otomatik Zen ile açılıyor. Diğer Zen ve LTS'yi nasıl silebilirim? Ya da varsayılanı nasıl düz olan yapabilirim?

Sistem eski ise yada daha stabil olsun istiyorsan LTS Kernel kur ben nedense düz Linux kerneli pek kullanmıyorum.
Eğer düz kernel yine bir tık stabilse onu kullanablirim, cihazım eski değil.

Son maddeyi görene kadar Garuda önerecektim, tüh. Garuda'nın minimal versiyonu da var onları deneyebilirsin. Onun dışında Archman kullanabilirsin, Türkler'in yaptığı bir dağıtım.

Zen'de ne destegi yokmus?

Panel için tazeleme hızı ayarı yok, 60 Hz'de takılı kalıyor.

Mantiken Kernel versiyonu normal kernel ile ayniysa ayni suruculeri barindirmasi gerekiyor ama eger Zen kerneli konfigure edenler bir yerlerde hata falan yapmissa boyle bir şey yasiyor olabilirsin. Neyse zaten normal kernel Zen kernelden daha iyiydi en son kullandigimda bence sen CachyOS kerneline bak performans istiyorsan. Ozellikle LLVM-LTO ve diger goodieler ile geleni.

G
Fedora diye yapıştıracakken paragrafın sonunu okudum.

Daha Pardus kuramadım hiç o topun altına girmek istemiyorum. Ayrıca en basic programları kurmakla uğraşmak istemiyorum.
Fedora özelleştirmeleri eklenti zaten tek tık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…