Hangi masaustu ortamını kurdun hocam?

Hocam bana kalirsa Zen kernel falan kurmaya pek gerek yok zaten aralarinda cok fark olmayacak.
Donanimin yeni ise Vanilla kernel(Saf Linux Çekirdeği) ile devam et en azindan optimize calisir.

Zaten hizli olan sistemde duşuk gecikme icin yapılan ayarlamalar bazen anlamini yitirebiliyor.
Plasma kurdum, severim.
Zen'de driver desteği yokmuş zaten 60 Hz çalışıyor.
Ama ben 3 kerneli de yüklediğimden otomatik Zen ile açılıyor. Diğer Zen ve LTS'yi nasıl silebilirim? Ya da varsayılanı nasıl düz olan yapabilirim?

Sistem eski ise yada daha stabil olsun istiyorsan LTS Kernel kur ben nedense düz Linux kerneli pek kullanmıyorum.
Eğer düz kernel yine bir tık stabilse onu kullanablirim, cihazım eski değil.

Plasma kurdum, severim.
Zen'de driver desteği yokmuş zaten 60 Hz çalışıyor.
Ama ben 3 kerneli de yüklediğimden otomatik Zen ile açılıyor. Diğer Zen ve LTS'yi nasıl silebilirim? Ya da varsayılanı nasıl düz olan yapabilirim?

Eğer düz kernel yine bir tık stabilse onu kullanablirim, cihazım eski değil.
Zen'de ne destegi yokmus?

Panel için tazeleme hızı ayarı yok, 60 Hz'de takılı kalıyor.

Mantiken Kernel versiyonu normal kernel ile ayniysa ayni suruculeri barindirmasi gerekiyor ama eger Zen kerneli konfigure edenler bir yerlerde hata falan yapmissa boyle bir şey yasiyor olabilirsin. Neyse zaten normal kernel Zen kernelden daha iyiydi en son kullandigimda bence sen CachyOS kerneline bak performans istiyorsan. Ozellikle LLVM-LTO ve diger goodieler ile geleni.

G
Son zamanlarda biraz distrohopping yapıyorum ve artık bu durumdan sıkıldım. Ondan sizden distro önerisi istiyorum.

-Kişiselleştirmesi kolay olsun. Mint Cinnamon'daki gibi görev çubuğunu saydam yapmak için kırk saat uğraşılmasın.
-KDE, Xfce ve Gnome tercihim ancak Gnome olacaksa boş yere kaynak tüketmesin Zorin OS gibi.
-Optimize olsun sürekli çökmesin Zorin OS gibi.
-Kernel Panic yemek istemiyorum. Suçu direkt ona atamam ama EndeavourOS'te Kernel Panic yediğimden korkuyorum.
-"Paketi zart şeyiyle kuruyor daha verimli zurtlara göre." gibi işlerle uğraşmıyorum. Cachy OS'i övüyorlardı bunun için ama hiç umursamıyorum.
-Arch olması önceliğim.
-Calamares ile kurulsun Arch kurulumu gibi olmasın.
-Fedora gibi telemetri toplamasın.
-Garuda gibi bloat yapmasın. 50 GB küsür bir yere kuracağım.
Fedora diye yapıştıracakken paragrafın sonunu okudum.

Daha Pardus kuramadım hiç o topun altına girmek istemiyorum. Ayrıca en basic programları kurmakla uğraşmak istemiyorum.
Fedora özelleştirmeleri eklenti zaten tek tık.