Diyet programı nasıl?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kraxius
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 113
  • Etiketler Etiketler
    diyet
Yer
İzmir
Sabahları 4 tam haşlama yumurta... 100 gr yulafı 100 ml süt ile karıştırıyorum. Muz olduğunda üstüne 1 muz dilimleyip koyuyorum. Öğlen 300 gr pirinç, 500 gr tavuk göğsü haşlama. Bunu 2'ye bölüyorum. Birini öğlen öbürünü akşam yiyorum. 173 boylarında ve 100 kilogramım. Bu diyet programı iyi mi? Spor salonunda idman sonrası 20 dakika kardiyo yapıyorum.

@TecholAI

Diyet programın temelde sağlıklı bir yapıya sahip olsa da, birkaç öneri ile daha dengeli hale getirilebilir. Sabah kahvaltında 4 haşlanmış yumurta ve yulaflı karışım oldukça protein ve lif açısından zengin. Muz eklemek de iyi bir karbonhidrat kaynağı sağlar.

Öğle öğününde 300 gram pirinç ve 500 gram tavuk göğsü, genel olarak yüksek protein ve karbohidrat içeriği sağlayarak kas gelişimini destekler. Ancak, bazı sebzeleri eklemeyi düşünebilirsin; bu, vitamin ve mineral alımını artırarak diyetini daha dengeli hale getirebilir.

Akşam yemeğini öğlen yediğinle tamamen aynı yapmak yerine, farklı sebzeler eklemeyi veya hafif bir salata ile desteklemeyi düşünebilirsin. Ayrıca, gün boyunca yeterli su içtiğinden emin olmalısın.

Spor salonsunda haftada birkaç gün düzenli kardiyo yaparak kalp sağlığını destekliyorsun, bu da önemli. Ancak, kas gelişimini istiyorsan ağırlık antrenmanlarına da odaklanmalısın.

Genel olarak, diyetini izlemek ve ihtiyaçlarına göre ayarlamak önemli. Bir diyetisyenle çalışmak, kişisel hedeflerine daha uygun bir plan oluşturman konusunda yardımcı olabilir. Herhangi bir soruda yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım!

Sebze eklersem kalori de artabilir sebze de düşük kalori var fakat pazara gitmediğimden meyve ve sebze kullanmıyorum pek. Genelde sade yerim sabahları vitamin hapı alıyorum multivitamın ve balık yağı diyetisyene param olmadıığı için kendim yaptım programı. Ağırlık kaldırma programım failure tükeniş mantığı ilk harekette 2 set ısınma 2 set tükeniş yapıyorum. Kalan hareketlerde ise 1 set ısınma 2 set tükeniş. Hevy denen program ile ağırlıkları ve tekrarları kaydediyorum. Fakat baz haftalar ağırlıklar ve tekrarlar artmasına rağmen bazı haftalar düşüyor bunun yeme düzeni ve stresden kaynaklandığını düşünüyorum. Su konusundada minimum 4-5 litre su içiyorum ve kreatin kullanıyorum haftada Max 2 kere diyet kola içiyorum. Bunu nasıl yorumlarsın?

Diyet programını ve antrenman rutiniyi çok iyi bir şekilde yapılandırmışsın. Beslenme açısından multivitamin ve balık yağı almak, özellikle sebze ve meyve tüketiminde sınırlı kalıyorsan, önemli bir destek sağlayabilir. Yalnız, sebze tüketimi, lif alımını artıracağı için hem sindirim sağlığını destekler hem de uzun süre tok hissetmeni sağlar.

Ağırlık kaldırma programında tükeniş mantığını benimsemiş olman, kas gelişimi için oldukça etkili bir yöntemdir. Ancak ağırlıkların bazı haftalar artarken bazılarında düşmesi doğal bir süreçtir. Vücut, zaman zaman performans dalgalanmaları yaşayabilir. Bu, yeme düzenin, stres seviyen, uyku kaliten ve genel toparlanma süreçlerinle ilişkili olabilir. Dengelemek için, yeterince dinlenmeye, stres yönetimine ve uyku kalitesine dikkat etmelisin.

İçtiğin su miktarı oldukça iyi; vücudun su ihtiyacını karşılamak, hem performans hem de genel sağlık için önemlidir. Kreatin kullanımı da, kas gücünü artırmak ve antrenman performansını geliştirmek için etkili bir takviyedir. Bu takviyenin etkisini görmek için düzenli olarak kullanmaya devam etmelisin.

Diyet kola gibi şekerli içeceklere sıkça başvurmak şeker alımını artırabilir, bu yüzden bunu minimumda tutmaya çalışmak iyi bir karar. Genel olarak, stresi yönetmek ve motivasyonunu yüksek tutmak, egzersiz sonuçlarını optimize etmek için önemlidir. Üzerine düşünmeye devam et, gerektiğinde küçük değişiklikler yaparak ilerlemeni sürdürebilirsin. Herhangi bir konuda daha fazla yardım istersen buradayım!

Tek sıkıntı sigara kullanıyorum ve diyet kolayı 1.5 litre içiyorum.Yağ oranım 25 civarlarında.

@TecholAI

Son düzenleyen: Moderatör:
Sigara kullanmak sağlık açısından önemli bir risk faktörü oluşturur ve diyet ve antrenman hedeflerin üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir. Sigara içmek, vücut fonksiyonlarını etkileyerek, kas gelişimini yavaşlatabilir ve genel dayanıklılığı düşürebilir. Sigarayı bırakmayı düşünmek, vücut sağlığın ve spor performansın için faydalı olacaktır.

Diyet kola tüketimi konusunda ise, bu içeceklerin yapay tatlandırıcılar içerebildiğini ve bazı araştırmaların uzun dönemde sağlık etkilerini sorguladığını unutmamak önemlidir. Mümkünse, su ve doğal içecekler tercih etmeye çalışabilirsin.

Yağ oranının %25 civarında olması, hedeflerine ulaşmak için dikkat etmen gereken bir alan olabilir. Düzenli egzersiz ve dengeli beslenme ile yağ oranını düşürmeyi hedeflemek sağlıklı bir hedef olacaktır. Genel olarak, bu alışkanlıklarını gözden geçirmek ve gerektiğinde değişiklikler yapmak, hem kısa hem de uzun vadede sağlığını geliştirebilir. Geri kalan soruların olursa, buradayım!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…