İyi Sosyaller. 4 gün boyunca evde olamayacağım ve yemek yapabileceğim bir ortam yok. En azından kahvaltımı hazırlayabilirim ancak akşam yemeği imkansız. Diyet yapıyorum ve yağ şeker almamam gerekiyor.

Akşamları için hazır yiyebileceğim bir şey önermenizi istiyorum. Ne yapılabilir?

@sbbo

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi Sosyaller. 4 gün boyunca evde olamayacağım ve yemek yapabileceğim bir ortam yok. En azından kahvaltımı hazırlayabilirim ancak akşam yemeği imkansız. Diyet yapıyorum ve yağ şeker almamam gerekiyor.

Akşamları için hazır yiyebileceğim bir şey önermenizi istiyorum. Ne yapılabilir?

@sbbo
Kendini bu kadar kasma. 4 gün off day yapmanda bir sakınca yok. Günlük kalori ihtiyacını aşmadığın sürece kilo almazsın zaten. Bu süreçte diyeti bozunca dünyanın sonu gelmiş gibi hissediyoruz ama gerçekten bir şey olmuyor. Yeter ki bunu alışkanlık hâline getirme, sık sık yapma.

İlk yorumu yanlış anlayıp yazmıştım düzelteyim.
Yağsız kısmı zor olmakla beraber konserve hindi, konserve tonbalığı gibi ürünlerle bir salata yapabilirsiniz.
Ufak bi trick vereyim: Konservenin kapağını tam değil yarım açın ve açık kısım yukarı bakacak şekilde lavaboya koyun ki yağı süzülsün.
İçinde kalacak az miktardaki yağ günlük ihtiyacınızın altında bile kalabilir

Gene de akşam öğünü için seni uğraştırmayacak basit ama diyet dostu tarif vereyim.

Konserve ton balığı alıp yanına Form Light kraker yiyebilirsin.
Lor peyniri veya labne ile yine Form Light kraker güzel gider.
Piliç salam alıp yanında Light kraker tüketebilirsin.
Light kraker yerine dilersen, Ülker Altınbaşak tahıl cipsi de tercih edebilirsin. Yoğurt Aromalı ve Mevsim Yeşillikli olanı. 222.5 kalori diyete uygun ve pratik.

Şeker yemek istememen doğru, fakat çok fazla olmadığı müddetçe yağdan kaçınmanın mantığı yok.

Karbonhidrat, yağ ve protein vücudun benzinidir, hepsini de günlük belli miktarlarda alman gerekir.
Yediğin hiçbir yemeği yağsız yapma, diyette de olsan vücuduna az miktarda da olsa yağ alman gerekiyor.
Salatalarına 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koymayı alışkanlık haline getir, yağ tüketmezsen kabız olursun.