ornitorenk

Yetkin
Uzun süredir dizel manuel kullanıyorum. Babamın benzinli, 3 silindirli yeni kasa aracını süreyim dedim de abi, debriyajın sertliği, kavrama noktası ve gaza basma-gitme ilişkisi komple acayip tuhaf ve bambaşka geldi.

Hayır, eskiden sürdüğüm araba yine ama bu kadar fark etmesi normal mi ya? Acemi gibi sürüyorum resmen. Normalde öttürüyordum o arabayı. Benim dizel araba 2012 kasa, biraz eski.

Dizel manuel arabadan benzinli manuele geçince böyle afallamak normal mi?

Uzun süredir dizel manuel kullanıyorum. Babamın benzinli, 3 silindirli yeni kasa aracını süreyim dedim de abi, debriyajın sertliği, kavrama noktası ve gaza basma-gitme ilişkisi komple acayip tuhaf ve bambaşka geldi.

Hayır, eskiden sürdüğüm araba yine ama bu kadar fark etmesi normal mi ya? Acemi gibi sürüyorum resmen. Normalde öttürüyordum o arabayı. Benim dizel araba 2012 kasa, biraz eski.

Dizel manuel arabadan benzinli manuele geçince böyle afallamak normal mi?
Araçlar farklı araçlar ise araçtan araca da fark eder.

Normal hocam, dizel araçların alt devirleri kuvvetli olduğu için kalkışlarda daha toleranslı oluyor.
Bir de uzun süredir dizel kullandığınızı düşünürsek, benzinli araca geçince garipsemeniz gayet normal. Debriyajın kavrama noktası ve gaz tepkisi de farklı olunca insan ilk başta acemi gibi hissedebilir.

Normal, dizel aracı kullanmak da çok daha kolaydır zaten benzinliye göre acemiler için. Turbo dizeller çok istisna olmadıkça stop etmemeye daha çok meyillidir misal.

Ayrıca ben de atmosferik benzinli bir araç kullanıyorum, dizel araca geçtiğim zaman tıkır tıkır vitesle uğraşmam gerekiyor sürekli. Dolduramadan yükseltiyormuş gibi hissediyorum, halbuki doğru olan bu.