Böyle kişilere hayret ediyorum. Depolayınca ne olacak sanki?

Piyasadan silindiklerinde geri yükleyebilecekler. Örneğin ben hiç komik değil kanalının eski skeçlerini arşiv yapan birisi sayesinde izleyebiliyorum şu anda. İçerik üreticilerinin elinde olmayan videoları bile yüklemiş adam. Elimde şöyle sağlam bir 4 TB'lık HDD olsa ben de arşiv yapardım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben iPad'imde Apple TV'den en sevdiğim filmleri satın almıştım. Ben satın alırken filmler 10-20 lira gibiydi. 30 kadar film almıştım ara ara. Sonra Apple ayıktı ve filmler 150-200 lira oldu, belki daha fazla. Artık film alamıyorum ama zam yapmasaydı daha bir sürü alırdım. Bu arşiv sayılır mı bilmiyorum. Ama Blu-ray arşivi yapmak isterdim, o ayrı.

Zamanında Jackie Chan Bruce Lee film koleksiyonu yapmıştım. Windows Vista kullanırken hey gidi günler.

Arşiv var arşiv var. Kayıp medyayı korumayı kendine görev edinmiş kişiler var. Örneğin Flash TV'de yayınlanmış Gerçek Kesit dizisi internette yüklü değildi. Hayranlar organize olup, arşivlere girip kurtarabildikleri bölümleri kurtardılar ve fiziksel olarak depoladılar. Bu çabaya rağmen bulunamamış, kayıp bölümler var. Eskiden yayınlanmış ama dijitale aktarılamamış, kanal depolarını su basması veya direkt olarak imha edilmesi sebebiyle kayıp olan çok fazla ürün var. Bu dijital arşiv olayı bunu engelliyor.

Tabi ki gidip Avengers'ı falan stoklamanın manası yok orası ayrı.

Arşiv var arşiv var. Kayıp medyayı korumayı kendine görev edinmiş kişiler var. Örneğin Flash TV'de yayınlanmış Gerçek Kesit dizisi internette yüklü değildi. Hayranlar organize olup, arşivlere girip kurtarabildikleri bölümleri kurtardılar ve fiziksel olarak depoladılar. Bu çabaya rağmen bulunamamış, kayıp bölümler var. Eskiden yayınlanmış ama dijitale aktarılamamış, kanal depolarını su basması veya direkt olarak imha edilmesi sebebiyle kayıp olan çok fazla ürün var. Bu dijital arşiv olayı bunu engelliyor.

Tabi ki gidip Avengers'ı falan stoklamanın manası yok orası ayrı.
Bu filmler kaç TB tutuyor, yedek yapanların?

Elimde şöyle sağlam bi 4TB'lık HDD olsa bende arşiv yapardım.
4 TB az kalır bence.

Bu filmler kaç TB tutuyor, yedek yapanların?

Yapılan arşive bağlı. 20 TB sitcom ve anime depolayan arkadaşım vardı örneğin sırf bu iş için kelepir HDD toplamıştı 5 sene önce. Ek olarak özellikle talebi az olan film-dizi Torrent dosyalarını tutup seedleyen kişiler cennetlik işler yapıyor. Bazı film ve dizilerin Torrent ortamında bulunabilmesinin tek sebebi Gabon'da 16 Mbps interneti ile seedlemeye devam eden bir insan olabiliyor...

Çok güzel bir şey aslında. Eskiden hayranlar tarafından yapılan çeviriler çok kaliteliydi. Örneğin bazı animelerde Japoncadan Türkçeye çevrilirken, şu an Japoncadan İngilizceye makineyle, yetmezmiş gibi İngilizceden Türkçeye yine makineyle çevirip sunuyorlar. Arkadaşımda tonlarca çeviri arşivi var.

Ben beğendiğim film, dizi, anime, kitap ve oyunları arşivliyorum. Jellyfin üzerinden yerel sunucu açıp televizyon ve tablette indirdiğim bu bölümleri izliyorum. Ayrıca istersem işi ileri götürüp Raspberry Pi ile bunu evde değilken de kullanabileceğim şekilde ayarlayabilirim ama şimdilik ihtiyaç yok.

1774212594038.webp