Egel

Çalışkan
YouTube Shorts'da gezerken bazı kanallar popüler dizi ve filmlerden sahneleri Shorts olarak yükleyip çok iyi sayıda like ve takipçi kazanıyorlar. Ben de böyle şu anda popüler olan dizi ve filmlerden 1 dakikalık kesitler paylaşsam nasıl olur? Başım telif gibi şeylerden derde girer mi?

YouTube Shorts'da gezerken bazı kanallar popüler dizi ve filmlerden sahneleri Shorts olarak yükleyip çok iyi sayıda like ve takipçi kazanıyorlar. Ben de böyle şu anda popüler olan dizi ve filmlerden 1 dakikalık kesitler paylaşsam nasıl olur? Başım telif gibi şeylerden derde girer mi?
  • Dizi ve film sahnelerinin izinsiz paylaşımı genellikle telif hakkı ihlali olarak kabul edilmektedir.
  • Telif hakkı ile korunan içerikler (film, dizi, müzik vb.) için yapımcıdan veya hak sahibinden izin almak gereklidir.
  • İzin olmadan bu tür içerikleri paylaşmak, içerik kaldırma talepleri, hesap kapatma ya da yasal sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir.
  • Bazı durumlarda "fair use" (adaletli kullanım) ilkesi söz konusu olsa da, bu durum genellikle eğitim veya yorumlama gibi belirli şartlarla sınırlıdır ve her zaman geçerli olmayabilir.
  • Dizi veya film sahnelerini paylaşmak yerine kendi yorumlarınızı ekleyerek, içerikleri daha özgün bir şekilde sunmayı düşünebilirsiniz.

Sonuç olarak, popüler dizi ve filmlerden sahneleri izinsiz paylaşman, yasal sorunlarla karşılaşmana neden olabilir.