Selam sosyal, iyi akşamlar. Diziler neden yarım bırakılır, birkaç gündür kafamda dönüp duruyor. Düşündüm şimdiye kadar yarım bıraktıklarımı ve bu başlıklar altında karar kıldım: sıkılmak, aşırı uzun olması, bölümlerin boş olması, sevdiğim karakterin ölmesi ve diğerlerinin tatmin etmemesi, stres. Şimdi işe yarım bıraktıklarımı; Breaking Bad stres, ikinci veya üçüncü sezonda yeter dedim kapattım. Bir de biraz spoiler yedim ama fani bence önemsiz, Vikingler, Ragnar baba ile ilgili. Bir de One Piece çok uzundu ama şimdi One Piece olan filler bölümleri olmayan seriyi izliyorum, çok sardı. Skypiea dün bitti. Peki sizin bırakma nedenleriniz ve bıraktıklarınız neler?
Detaylar
Kim cevapladı?Sürekli aynı olayların tekrarlanması, klişe olmaları, sıkıcı olmaları vs... One Piece'in Manga ve Animesini 3-4 defa Vegapunk başlangıcına kadar bitirdim o kadar. SÜrekli aynı sıralamayla gidiyor One Piece, güç toplama, dövüş, kaybetme, güç toplama, dövüş...
Sürekli aynı sıra ve olaylarla ilerledikleri için canımı sıkıyorlar.
Bir sürü neden sayılabilir. Sıkıcıdır, gereksiz uzundur, sarmamıştır vb. uzar da gider. Ama bence en temel nedeni sıkıcı olması ve dizi kurgusunun sarmamasıdır.
7 sezonluk diziyi hiç sıkılmadan bitirdiğim de oldu 1 sezonluk diziyi 2. bölümden bıraktığım da oldu. Tamamen dizinin verdiği etki ile ilgilidir.
- Makaleler
- 1
Yapımın sıkıcı olması, akıcı olmaması, karakterlerin kendine hayrı olmaması, senaryonun tekrara girmesi, propaganda... dâhâ çok şey yazılır da boşver.
Beklentiyi karşılamaması veya olay örgüsünün saçmalaşması neden olabilir?
The Flash bu nedenle bıraktım 4 sezondan sonra yok olmadı beklentim Doom gibi bir kötü adamdı.
Sürekli aynı olayların tekrarlanması, klişe olmaları, sıkıcı olmaları vs... One Piece'in manga ve animesini 3-4 defa vegapunk başlangıcına kadar bitirdim o kadar. Sürekli aynı sıralamayla gidiyor One Piece, güç toplama, dövüş, kaybetme, güç toplama, dövüş...
Suits 6. sezonda olması lazım, bundan kaynaklı bıraktım ama o döngüyü bazen kırıyordu Mark sayesinde ama yetersiz geldi ve One Piece ben artık ana bir bütün olarak değil, her yan karakterin farklı serisi olarak bakıyorum ve One Piece çok fazla içerik sunuyor bu konuda ama evet o hikâyeler dışına döngü içinde ama One Piece olayı bu en büyük katman ama hikaye korsanlar kralı altında dünya hükümeti devrimci savaşı, onun altında donanma korsanlar ve onun altında bahsettiğim yan hikâyeler.
7 sezonluk diziyi hiç sıkılmadan bitirdiğim de oldu 1 sezonluk diziyi 2. bölümden bıraktığım da oldu. Tamamen dizinin verdiği etki ile ilgilidir.
Çok doğru. Bir de bölümlerin dolu olması vikingleri 4 sezona kadar çok hızlı izledim ama atlaya atlaya çok fazla bölümde gereksiz sahneleri vardı.
Olmaması dicektim orda Vikingler ile ilgili yanlış yazmışım.The Flash bu nedenle bıraktım 4 sezondan sonra yok olmadı beklentim Doom gibi bir kötü adamdı.
Suits 6. sezonda olması lazım, bundan kaynaklı bıraktım ama o döngüyü bazen kırıyordu Mark sayesinde ama yetersiz geldi ve One Piece ben artık ana bir bütün olarak değil, her yan karakterin farklı serisi olarak bakıyorum ve One Piece çok fazla içerik sunuyor bu konuda ama evet o hikâyeler dışına döngü içinde ama One Piece olayı bu en büyük katman ama hikaye korsanlar kralı altında dünya hükümeti devrimci savaşı, onun altında donanma korsanlar ve onun altında bahsettiğim yan hikâyeler.
Çok doğru. Bir de bölümlerin dolu olması vikingleri 4 sezona kadar çok hızlı izledim ama atlaya atlaya çok fazla bölümde gereksiz sahneleri vardı.
Son düzenleme:
Mavz 2K
Başarılı
Suits 6. sezonda olması lazım, bundan kaynaklı bıraktım ama o döngüyü bazen kırıyordu mark sayesinde ama yetersiz geldi.
Dizideki en sevilen çift ve karakter Rachel'ın ayrılmasından kaynaklı olay örgüsü değiştiği içindir. 4 yıl önce Dexter'a başladığımda 4. sezonda nedense ben de bırakmıştım. Genellikle sıkılmaktan kaynaklıdır diye düşünüyorum veya bir insan diziyi sevmiyorsa bırakır. Olay örgüsü uzasa bile gereksiz derecede insanlar diziyi sevdiyse genellikle bırakmıyor. Örnek olarak; benim supernatural gereksiz uzamasına rağmen izlemem.
Dizi/film izlerken aktif olamadığım için uykum geliyor. Aileyle izlerken yine sarıyor da tek hiç benlik değil.
shiedae3
Başarılı
Dizi/film izlerken aktif olamadığım için uykum geliyor. Aileyle izlerken yine sarıyor da tek hiç benlik değil.
Bende tam tersi aileyle izleyemiyorum rahat gelmiyor.