Dizüstü bilgisayarın RAM'i değiştirilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 20571
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 146
  • Etiketler Etiketler
    dizüstü ram

20571

Becerikli
Arkadaşlar şu an dizüstü bilgisayarımda 8 GB RAM takılı. 2 RAM kartı 4+4 olarak takılıydı galiba. Değiştirmeye gerek var mı, yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne bilelim abicim, ne amaçla kullanıyorsun oyun render işi var mı, LLM çalıştırıyor musun?

8 GB düşük sistem gereksinimli oyunlar ve günlük kullanım için gayet yeterli. 4+4 Dual channel olması da güzel bir şey ama yükseltme konusunda dezavantaj.

Oyun ama 1 saat kullanıyorum genelllikle.

Oyun ama 1 saat kullanıyorum genelllikle.
Saati önemli değil, ne tür oyunlar?

Normalde oyun oynuyorsan yükselt geç derdim ama senin 4+4 olduğu için ikisi de değişecek. Eldekini satıp 8+8 almak zor olabilir gerek var mı ona bakalım.

Normalde oyun oynuyorsan yükselt geç derdim ama senin 4+4 olduğu için ikisi de değişecek. Eldekini satıp 8+8 almak zor olabilir gerek var mı ona bakalım.
Genellikle FPS oyunları. Valorant, GTA 5 gibi oyunlar. Hollanda'da yaşıyorum. Zenginim, 8+8 alabilirim. Burada ucuz zaten.

Hocam peki değiştirmek mantıklı mı veya gereksiz mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genellikle FPS oyunları. Valorant, GTA 5 gibi oyunlar. Hollanda'da yaşıyorum. Zenginim, 8+8 alabilirim. Burada ucuz zaten.

Hocam peki değiştirmek mantıklı mı veya gereksiz mi?
Yüksekllt günümüzde 8 GB az ya 8×2 16 yap yeterli olur.

Valorant için 8 yeter ama GTA ve daha üst kalite oyunlara 16 iyi gider.

Değiştirecekseniz ikisini birden değiştirin 12 falan yapmayın. İkisi aynı marka aynı model olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…