Forest6

Gelişen
Dizüstü bilgisayarda başlıkta da yazdığım gibi kablolu bağlantı ve kablosuz bağlantı arasındaki radyasyon farkı nedir? Örnek olarak şimdiye kadar kullandığım dizüstü bilgisayarlar ASUS ve HP laptop. Bir de daha almadım ama MacBook'lar ile ilgileniyorum.

Radyasyonu en aza indireyim diye Ethernet kablosu girişli laptop arıyorum; yok yani, bulamıyorum. Varsa bile eski modellerde veya ekran kartlı modellerde var ama ben dizüstü bilgisayarı oyun amaçlı kullanmıyorum; bu yüzden ayrı ekran kartına ihtiyacım yok.

Konulara biraz baktığımda genel olarak "böyle şeylerle radyasyon sorun olmaz" demişler yanlış anlamadıysam ama ben bu dizüstü veya masaüstü bilgisayarların internete kablolu veya kablosuz bağlantılarında ne kadar radyasyon farkı var sormak istedim.

Uluslararası belirlenmiş belirli standartlar vardır. Bu standartlara uygun bir şekilde insan hayatını en az etkileyecek şekilde sertifikaya sahip kablosuz iletişim özellikleri üretiliyor.

Wi-Fi ve Bluetooth iletişiminde radyasyon tâbi ki vardır. Ama en az radyasyona maruz kalmayı hedeflemenizi de takdir ediyorum.

Kablolu kullanmanız, radyasonu minimum (hatta sıfır) seviyede tutabileceğiniz en doğru seçenek olmak ile beraber, sinyale bağlı olarak hızın düşmesi gibi durumları yaşamazsınız.

Ancak tek dezavantajı da adı üstünde, kabloya mahkûm olmanız olur.