573

Uzman
Merhaba,

Dying Light 2 oyununu Türkçe yapmak için steam_api64.dll dosyasını açıp oradan English yerine turkish yazmam gerekiyor. Fakat DLL dosyasını açtığımda karmakarışık bir görüntü oluşuyor. Notepad++ ile denedim fakat sonuç vermedi. Herhangi bir program veya bir yolla açabilme şansım var mı?

1738087740324.webp

.İni uzantılı isminde Steam olan bir dosya yok. Alakasız .ini dosyalarına biraz göz atayım. En kötü yeniden gereksiz dil dosyalarıyla beraber indiririm.

Oyunlarda .pak uzantılı dosyalar vardır. Eğer öyle bir dosyanız var ise hazırda olan dosyayı yedekleyip, sizde olan dosyayı ismini orijinal dosya ile aynı yapabilirsiniz. Böylelikle eğer oyun Rusça ise Türkçe olacaktır.

Biraz araştırma yapınca steam_emu.ini veya steam_apiXX.ini dosyası ile dediğiniz işlemleri yapıyorlar.

Hex editor gibi yazılımlarla açmanız lazım ama oyun dilini değiştirmek için böyle bir şey gerektiğine ilk kez şahit oluyorum...

Oyunun normal Steam versiyonunda da oyundan değil Steam'den dili değiştiriliyor. Bendeki korsan sürümde ise mecburen oyunun dosyalarından değiştirmem gerekiyor.

Oyunlarda .pak uzantılı dosyalar vardır. Eğer öyle bir dosyanız var ise hazırda olan dosyayı yedekleyip, sizde olan dosyayı ismini orijinal dosya ile aynı yapabilirsiniz. Böylelikle eğer oyun Rusça ise Türkçe olacaktır.

Biraz araştırma yapınca steam_emu.ini veya steam_apixx.ini dosyası ile dediğiniz işlemleri yapıyorlar.

Sanırım repack farklılığından dolayı bende steam***.ini dosyası yok. Yoksa bu videolara teker teker bende baktım.

"engine\source\bin\x64\tenoke.ini" Bu dosyadan değiştirebildim sonunda. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleme: