DLSS 5 artık RTX 20 ve RTX 30 ekran kartlarında da çalıştırılabiliyor

Makaleler
22
Selamlar,

DLSS 5'in Neural Rendering bileşeni, topluluk tarafından hazırlanan yeni FP16 uyarlamasıyla RTX 20 ve RTX 30 serisi ekran kartlarında da çalıştırılmaya başlandı. Daha önce özellikle RTX 30 serisinde kullanılan FP8 tabanlı yöntemlere kıyasla yeni FP16 sürümünün daha iyi performans vermesi bekleniyor.

Kullanılan DLL şu mimarileri destekliyor:
  • sm_75: RTX 20 serisi
  • sm_86: RTX 30 serisi
  • sm_89: RTX 40 serisi
  • sm_120: RTX 50 serisi

Dosyanın mevcut adı:

Kod:
nvngx_dlssnr.approx-fp16-sm_75-sm_86-sm_89-sm_120.dll

Kullanım sırasında dosyanın adının:

Kod:
nvngx_dlssnr.dll

olarak değiştirilmesi gerekiyor.

İndirme
nvngx_dlssnr.approx-fp16-sm_75-sm_86-sm_89-sm_120.dll | VirusTotal

Not: Bu, NVIDIA tarafından RTX 20 ve RTX 30 serisi için yayımlanmış resmî bir DLSS 5 desteği değil. Topluluk tarafından hazırlanan deneysel bir uyarlama. DLL tek başına herhangi bir oyunda DLSS 5'i etkinleştirmiyor; RenoDX/ReShade gibi gerekli mod altyapısının ve uyumlu oyun kurulumunun ayrıca yapılması gerekiyor. RTX 20 veya RTX 30 serisinde deneyenler performans ve görüntü kalitesi sonuçlarını paylaşırsa konu altında karşılaştırabiliriz.

DLSS 5 grafikleri diğer DLSS sürümlerine göre muazzam yükseltiyor, daha doğrusu yapay zekayı köklüyor. RTX 30 serisi belki ama RTX 20 serisinde sanmıyorum.

DLSS 5 grafikleri diğer DLSS sürümlerine göre muazzam yükseltiyor, daha doğrusu yapay zekayı köklüyor. RTX 30 serisi belki ama RTX 20 serisinde sanmıyorum.
İyi yaptığı yerler de var berbat olduğu yerler de. Ben direkt kullanmak istemem şahsen. Grafik stilini yapay olarak arttırıyor direkt. Bunun yerine daha özenli işler yapılabilir.

Oyunlardaki insan emeğinin azalışına şahit olacak olmak beni çok üzüyor. Roblox gibi bir şey çıkart, yapıştır DLSS 10'u, al sana GTA 7.
Valla ben de bundan korkuyorum. Umarim korktugumuz gibi bir etki etmez yoksa AI sirketleri gittikce usengec hale getirecek.

Normalde NVIDIA bu kartlara getirecek miydi bu teknolojiyi?

Oyunlardaki insan emeğinin azalışına şahit olacak olmak beni çok üzüyor. Roblox gibi bir şey çıkart, yapıştır DLSS 10'u, al sana GTA 7.
İnsanlar tembelleşiyor mu maliyetten mi kaçıyorlar bilmiyorum artık. Bence çoğu şirket bu teknolojilere güveniyor artık oyun yaparken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…