Rehber DLSS 5 en performanslı şekilde nasıl kullanılabilir?

İyi sisteminiz yoksa kendinizi bu ayara alıştırmayın.

Modcular bile bunu böyle yaptıysa, NVIDIA’nın kendisi nasıl yapacak acaba?
Tabii, konu sahibinin eline sağlık bu performans ayarları için ama bence bu DLSS 5 tam performanslı olarak 6000 serisi kartlarda çalışacaktır. Kendi fikrim böyle.

Modcular bile bunu böyle yaptıysa, NVIDIA'nın kendisi nasıl yapacak acaba?

Şöyle bir ayar var ve bu ayar şu manaya geliyor: Mesela Path Tracing açtın, internal DLSS resolution 2K DLSS-Q'da 960p.

RR gidip 960p üstünden Path Tracing hesaplıyor+Denoiser ekliyor, NR'yi de 2K çözünürlükte 0.66/0.67x yapınca RR ile birlikte 960P'ye DLSS 5 basıp en son upscale ediyor.

4K kullanacaklar mesela DLSS performance açtıklarında 1080p olacaktır internal çözünürlük, bu ayar da 0.50X olunca 1080P'ye DLSS 5 basmış oluyor sonra nihai frame 4K'ya upscale ediliyor. DLSS/DLSS-RR ile uyumlu olması görüntü kalitesi açısından daha hayırlı tabii.

Soru işaretine mouse getirildiğinde yazan açıklama biraz kabaca ama o slider'ın olması da büyük hak. Kimisi düşürür bu bana yeter kardeşim der bırakır, kimisine yetmez yükseltir MFG4x-6x ile takılır.

Son düzenleme:
Ben 4K sistemde 5080 ile kullanmak istesem ortalama alacağım FPS kaç olur hocam mesela aşağı yukarı? Tabii oyununa göre değişir bu da mesela ortalama yani DLSS 5 çalıştırmak istedim diyelim ki. Bu DLSS 5'i kullanmaya yetecek bir performans çıkar mı merak ediyorum 4K'da.

Şu anki hali ile MFG X2-3 açarak rahat verir. 4K 0.50X çekersin+DLSS de performance olur, 1080P'den 4K ya upscale olduğunda netlikten yana da problem olmaz. Evvelki halinde olsaydı kart 4K'da cayır cayır yanar, rezil performans ve latency ile de süründürürdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…