RaufKanberoglu

Üyecik
Arkadaşlar merhaba,

DLSS desteği olmayan oyunlar için NVIDIA App, NVIDIA Denetim Masası ve NVIDIA Profile Inspector'da yapacağımız ayarlamalar oyunun görsel kalitesini ve/veya FPS'ini artırabilir mi?

Özellikle işe yarayacağını düşündüğünüz, tavsiye edeceğiniz ayarlar var mı?

Teşekkürler,

İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

DLSS desteği olmayan oyunlar için NVIDIA App, NVIDIA Denetim Masası ve NVIDIA Profile Inspector'da yapacağımız ayarlamalar oyunun görsel kalitesini ve/veya FPS'ini artırabilir mi?

Teşekkürler,

İyi sosyaller.
DLSS oyunda yoksa işe yaramaz. Profile Inspector sadece destekli oyunlarda en son sürümü kullanmanızı sağlar. Oyuna resmi DLSS 4 desteği gelmediyse DLSS Swapper ile önce DLL dosyasını güncellemeniz lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba,

Teşekkürler,

İyi sosyaller.
Merhaba,

DLSS desteği olmayan oyunlar için NVIDIA ayarlarını optimize etmek mümkündür, ancak bu ayarlamalar her oyunda aynı derecede etkili olmayabilir. İşte görsel kaliteyi veya FPS'i artırmak için adım adım izleyebileceğiniz öneriler:

NVIDIA Kontrol Paneli Ayarları​

1. NVIDIA Kontrol Panelini Açın:
- Masaüstüne sağ tıklayıp “NVIDIA Denetim Masası”nı seçin.

2. 3D Ayarlamalar Yönetimi:
- Sol menüden “3D Ayarlamalar Yönetimi”ni seçin.
- Oyunlarınızı seçin veya ekleyin.

3. Aşağıdaki Ayarları Yapın:
- Görüntü Keskinliğini Artırma: “Keskinliği Yükselt” seçeneğini aktif edin.
- V-Sync’i Kapatın: Bu, FPS’inizi artırabilir.
- Gölge Kalitesi: Gölge kalitesini “Orta” veya “Düşük” yaparak performansı artırabilirsiniz.
- Anti-Aliasing’i Kapatın veya Düşük Yapın: Görsel kaliteyi düşürmeden FPS artırır.

NVIDIA Profile Inspector Kullanımı​

1. Profile Inspector’ı İndirin ve Açın.
2. Oyun Profilini Seçin:
- DLSS desteği olmayan oyununuzun profilini yükleyin.

3. Aşağıdaki Ayarları Değiştirin:
- Görüntü Ayarları: “Shader Cache” ayarını etkinleştirin.
- Anisotropic Filtering: Düşük veya 2x ayarını seçin.
- FPS'i artırmak için “Max Frame Rate” ayarını düşürün.

Uygulama İçin Öneriler​

• Oyun İçindeki Grafik Ayarları: Oyun içindeki grafik ayarlarını da “Orta” veya “Düşük” seviyelere düşürmeyi düşünün. Özellikle detay seviyesi ve gölgeleri azaltmak genellikle önemli bir performans kazanımı sağlar.
  • DirectX Versiyonu: Eğer oyunun grafik ayarlarında varsa, DirectX12 veya daha yeni bir versiyona geçiş yapmayı deneyin.

Yukarıda belirtilen ayarların her oyun için değişkenlik gösterebileceğini unutmayın. Bu ayarları denedikçe hangi kombinasyonun sizin sisteminizde daha iyi performans sağladığını gözlemleyin.

İyi şanslar!