Eğer ki DLSS'i sonuna kadar kullanırsak 8 GB VRAM daha kaç yıl dayanır? Bunu 5000 serisi için değerlendirelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS 8 GB VRAM konusunda bir çaresi yoktur. Neural rendering bir nebze çaresi var onunda olayı sadece Ray Tracing kısmını ilgilendiriyor. Yani MB düzeyinde bir etkisi var ben zaten bu tarz teknolojilerin mucize yaratmasını asla beklemiyorum. RTX 5060 8 GB olması bence yanlış bir karar değil. RTX 5060 1080p ultrayı hedefleyen bir kart hiçbir zaman olmayacak 1080p medium ayarlar içinde 8 GB VRAM minimum 2 sene yeterli olacağını düşünüyorum. RTX 5060 Ti konusunda katılıyorum minimum 8/16 GB varyantı yerine tek 10 veya12 GB varyantı olmalıydı.

Zaten AAA oyunlar için üretilen kartlar değil bunlar ayarları da köklersen 16GB belleği de olsa zaten limitli performans gösterecek.

Kalite isteyen kullanıcı için ömrü çoktan bitti. 100 senelik oyunları oynayacağım ben diyenlere hala daha yeterli. Hala üretilen 8 GB kartlar elektronik atıktır.

Fazla dayanmaz. Birde mesela ben de 4060 Ti var ama Rise of Ronin oyununda DLSS FG açıncai çok kötü grafikleri oluyor. Sanki her grafik 3-4 kere ekrana çiziliyor gibi. Ghosting oluyor galiba.

Kalite isteyen kullanıcı için ömrü çoktan bitti. 100 senelik oyunları oynayacağım ben diyenlere hala daha yeterli. Hala üretilen 8 GB kartlar elektronik atıktır.
Kaliteli oyunlar, 100 senelik oyunlar zaten :cool:.

RTX 5060 gibi kartlar her zaman 1080p çözünürlüğünü destekleyecek ve asla Ultra ayarlarını hedefleyecek kartlar değiller olmayacaklardır da 2024-2025 yılında çıkan hangi oyunlarda 1080p Ultra ayarlarda 60FPS saf performansta bu kart verebilir.

Örneğin; Alan Wake II 1080p ultrada saf performans olarak 16 değil 32 GB VRAM de koysan kartın performansı değişmeyecektir. Bu sebeple kartın gücü belli gereksiz maliyetler eklemek kimseye bir fayda sağlamayacaktır. Ama güncel oyunlarda RTX 5060 Ti burada bir nebze ayrılıyor çünkü 5060 Ti 1080p için high ve Ultra oynatabilecek kapasitede bir grafik kartı olduğu için 8 GB olması tamamen hayal kırıklığı olduğuna bende katılıyorum.

Ama farklı bir bakış açısı ile de değerlendirmek lazım bellek maliyetleri de devreye giriyor. GDDR7 8 GB bellek modülleri ile GDDR6 12 GB bellek modülleri arasındaki fiyat farkı bilmiyorum. Eğer GDDR7 yine daha az maliyetli ise NVIDIA bilinçli olarak GDDR7 pazarlama olarak kullanmak için daha fazla bellek yerine GDDR7 seçmiş olabilir. Her şey göründüğü gibi kadar basit değil.

5060 Ti haline bakmak yeterli. Komik olan ilk önce framegen gidecek. Bellek yüzünden fg kullanamayınca zaten kart eşek şakası gibi bir şey oluyor.