NVIDIA gibi uygulamadan seçip her oyun için açılamıyor mu hocam?

Yanlış bilmiyorsam üçüncü parti bir uygulama gerekiyor ama sonradan getirmiş de olabilirler. Çalışabilmesi için oyunun FSR sürümünün 3.1 civarında olmasını şart koşuyor, eğer yoksa açamazsın. DLSS için oyun 2'yi desteklese bile 4.5 açabiliyorsun.

DLSS4.5 2000 ve 3000 serisi için aynı ayalar da performans düşürse de daha düşük çözünürlüklerde daha iyi görüntü verdiği için aslında iki serinin de ömrünü uzattı. Şahsen denemedim ama nette gördüğüm DLSS4.5in 360p 540p gibi çözünürlülüjkerden upscale ettiği görüntüler bayağı iyi.

Yanlış bilmiyorsam üçüncü parti bir uygulama gerekiyor ama sonradan getirmiş de olabilirler. Çalışabilmesi için oyunun FSR sürümünün 3.1 civarında olmasını şart koşuyor, eğer yoksa açamazsın. DLSS için oyun 2'yi desteklese bile 4.5 açabiliyorsun.

Eğer böyle bir şart var ise gerçekten tuhaf. Çünkü LS ile sanırım FSR 4 direkt olarak açılabiliyordu diye hatırlıyorum. AMD FSR 4'ü açık kaynak olarak sızdıktan sonra açık olarak yayınlayacağını vs şeklinde söylentiler dolanıyordu. En azından LS veya NVIDIA gibi şart kaldırıp uygulamaya entegre etmelerini beklerdim.

Az FPS düşürme? Adam zaten FPS artsın diye açıyor bu teknolojiyi, görüntüden kazanıp FPS kaybetse ne olacak? %0.1 ve %1 değerleri de düşüyor.
IMG-20260116-WA0032.webp