DNA ve RNA’yı oluşturan 5 nükleobaz ile birlikte 20 amino asitin 14 tanesine sahip olan Asteroit Bennu

Makaleler
3
Yer
Mars
Asteroit Bennu’yu duydunuz mu arkadaşlar? Bu asteroit, DNA ve RNA’yı oluşturan 5 nükleobaz (adenin, guanin, sitozin, timin, urasil ) ile birlikte 20 amino asitin 14 tanesine sahip. İlk duyduğumda heyecanlandım ve hemen araştırma yaparak sizlere bir yazı yazdım. Bir yandan kod yazıp bir yandan da bu yazıyı hazırlıyordum.

Belki de artık yaşamın nasıl oluştuğuna, kökenlerine kadar inebileceğiz kim bilir? Kim bilir bu asteroitler Dünya dışında başka hangi gezegenlere hayatın temel yapı taşlarını götürdü... hayat gerçekten nasıl başladı? ya da Yaşam bizim gezegenimize tam 4,5 milyar yıl önce bir başka gezegenden mi geldi? Çok fazla soru var elbette... Bilim insanları kadar ben de çocukluğumdan beri bu tarz soruları kendime soruyorum ve her araştırmada aynı heyecanla takip ediyorum keşifleri. Bu asteroit ile ilgili çok fazla teori var fakat sadece elimizde olan bilgilerle bir yazı yazmak istedim. Okumak isterseniz makale bağlantısını da buraya iliştiriyorum. Yaşamın kökenine dair olan bu gelişme ile ilgili sizler neler düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Konuyu (özellikle başlığı) okurken beynim yandı abla.

Vay bee. Beynim yandı. Bilimi bazen çok seviyorum.

Şeyi merak ettim uzaydaki bir cisimda bu maddelerin keşfedilmesi demek uzayda yaşam olduğunu kesin olarak bizim bildiklerimiz dahilinde kanıtlamaz mı?
Bizim için canlılığın ortak olan tüm özelliklerini taşıyorlar. Aminoasit demek protein demek, nükleobazlar varsa mutlaka nükleotitte oluşmuştur diye düşünüyorum. Ya ben çok basit bakıyorum olaya ya da gece gece kafa açıyorum.

Tam olarak öyle, makale de yazmıştım zaten ama ilk bulunan amino asit bu değil. Yani daha önce de birçok kez amino asit ve mineral buldular. Ve evet, bu bir nevi uzayda yaşama kanıt olabilir ama ne yazık ki bilim insanlarının vermiş olduğu bilgiler ışığında asteroit veya göktaşları bizlere kısıtlı bilgiler verdiğinden tam gerçeğe ulaşamıyoruz, burda da tam olarak böyle bir durum söz konusu.

Forumda hep DNA ve RNA'yı oluşturan 5 nükleobaz ile birlikte 20 amino asitin 14 tanesine sahip olan Asteroit Bennu hakkında konu açılmasını düşlüyordum teşekkür ederim.
Ne demek efenim, her zaman. Ben de bu konuları konuşacak arkadaşlar arıyordum tam da!

AMD RDNA 4 sandım geldim ama bedavan kültürlendik, teşekkürler.
Aa! çok sevindim, yazı amacına ulaştığı için. O konuda da bilgi veririz efenim.

Ben bir şey anlamdım bu gündelik hayata ne işe yarayacak.

Amonyak ve nitrojen de yaşam için aslında bir yandan temel yapı taşları. Bulunan tuz miktarı da aynı şekil su birikintisine yönelik fikirler verebilir. Dediğiniz gibi DNA ve RNA oluşturan nükleobazları içermesi ve 20 tane aminoasitten 14 tanesinin bulunması yaşam için önemli bir ayrıntıdır. İnsan vücudunda 20 tane aminoasitten 12 tanesi üretiliyor kalan 8'i dışarıdan alınıyor bunun özelinde 14 tane aminoasit bulunması çok ciddi bir bilgi bence. “Are we alone?” tarzı takılırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…