Asteroit Bennu’yu duydunuz mu arkadaşlar? Bu asteroit, DNA ve RNA’yı oluşturan 5 nükleobaz (adenin, guanin, sitozin, timin, urasil ) ile birlikte 20 amino asitin 14 tanesine sahip. İlk duyduğumda heyecanlandım ve hemen araştırma yaparak sizlere bir yazı yazdım. Bir yandan kod yazıp bir yandan da bu yazıyı hazırlıyordum.
Belki de artık yaşamın nasıl oluştuğuna, kökenlerine kadar inebileceğiz kim bilir? Kim bilir bu asteroitler Dünya dışında başka hangi gezegenlere hayatın temel yapı taşlarını götürdü... hayat gerçekten nasıl başladı? ya da Yaşam bizim gezegenimize tam 4,5 milyar yıl önce bir başka gezegenden mi geldi? Çok fazla soru var elbette... Bilim insanları kadar ben de çocukluğumdan beri bu tarz soruları kendime soruyorum ve her araştırmada aynı heyecanla takip ediyorum keşifleri. Bu asteroit ile ilgili çok fazla teori var fakat sadece elimizde olan bilgilerle bir yazı yazmak istedim. Okumak isterseniz makale bağlantısını da
buraya iliştiriyorum. Yaşamın kökenine dair olan bu gelişme ile ilgili sizler neler düşünüyorsunuz?