Arkadaşlar zaten şu an DNS'siz de kullanırken yavaşlamalar olması anormal değil mi?

Şu an DNS'siz kullanmıyorsunuz ayrıca DNS'siz kullanmak diye bir şey yoktur. DNS olmazsa internete erişemezsiniz. Bu yüzden az önceki yazdığım mesajdaki yöntemleri uygulayın konu açma nedeniniz sorunu düzeltmek ama mesajı okumadan cevap veriyorsunuz. Çözüme nasıl kavuşacak bu konu merak ediyorum.:unsure:

DNS ile ilgili bir durum değildir o.

DNS ile ilgili olabilir de olmayabilir de. Şu an arkadaş geçici bir yavaşlık yaşıyor olabilir veya DNS'i az önce mesajda bahsettiğim gibi otomatiğe alınca her şey silindi sandı o yüzden.

Şu an DNS'siz kullanmıyorsunuz ayrıca DNS'siz kullanmak diye bir şey yoktur. DNS olmazsa internete erişemezsiniz. Bu yüzden az önceki yazdığım mesajdaki yöntemleri uygulayın konu açma nedeniniz sorunu düzeltmek ama mesajı okumadan cevap veriyorsunuz. Çözüme nasıl kavuşacak bu konu merak ediyorum.:unsure:

DNS ile ilgili olabilir de olmayabilir de. Şu an arkadaş geçici bir yavaşlık yaşıyor olabilir veya DNS'i az önce mesajda bahsettiğim gibi otomatiğe alınca her şey silindi sandı o yüzden.

Hocam sen direkt olarak tümevarımsal yaklaşıyorsun konuya.

Diyorum ki normalde sorun yokken -otomatik DNS'deyken-, DNS'yi 8.8.8.8-8.8.4.4'e çekince yavaşlamalar oldu; yavaşlamalardan sonra tekrar otomatiğe çekince yavaşlamalar düzelmedi.

Hocam sen direkt olarak tümevarımsal yaklaşıyorsun konuya.

Diyorum ki normalde sorun yokken -otomatik DNS'deyken-, DNS'yi 8.8.8.8-8.8.4.4'e çekince yavaşlamalar oldu; yavaşlamalardan sonra tekrar otomatiğe çekince yavaşlamalar düzelmedi.

Bende size kısaca otomatiğe aldığınızda yaptığınız ayar hemen silinmez diyorum. Modem adresinizi girin, ISS DNS'i ile deneyin hızı diyorum.

Ping değerleriniz nasıl?
Modem?
Kullandığınız DNSlere.
Ve dışarıda yurt içi yurt dışı bir kaynak ta?

Bende size kısaca otomatiğe aldığınızda yaptığınız ayar hemen silinmez diyorum. Modem adresinizi girin, ISS DNS'i ile deneyin hızı diyorum.

1764677375761.webp

İşletim sistemi Windows ise DNS'i CMD'ya da PowerShell ile nslookup yazarak kontrol edebilirsiniz.

Bir şey çıkmıyor ki, sadece modem arayüzü adresi çıkıyor 192 ile başlayan.

O zaman DNS artık 8.8.8.8 değil. Sıfırlanmış ve modemden alacak hale gelmiş.

Hala yavaş ama

Başka bir DNS atayın mesela Cloudflare DNS gibi adresi şudur 1.1.1.1 ve ikincil DNS adreside 1.0.0.1'dir.
Bu soruna gelirsek siz elle DNS atadınız sonra otomatiğe aldınız bilgisayar zaten o sizin elle girdiğiniz DNS çalışıyor diye otomatik olarak başka ayarlamamıştır. Eğer laptop evden çıkmıyorsa başka Wi-Fi ağına bağlamıyorsanız elle kendi modeminizin adresini girerseniz DNS yerine daha hızlı bir bağlantı alabilirsiniz çünkü ISS de size en hızlı DNS'i sağlıyor zaten başka seçmenize gerek yok, modeminizin IP adresini öğrenin örneğin 192.168.1.1 bu adresi DNS'e gireceksiniz. Hep bu şekilde kullansam ne olur dersenizde telefondan hotspot açtığınızda telefonun adresi bu olmadığı için internete bağlanamazsınız.
Bu mesaj sorununuzu çözdü ise bu mesajı çözüm olarak işaretlemeyi unutmayın.

Modem DNS'm büyük ihtimalle bu mesajda vermiş olduğun. 192.168.1.1'i iki kutucuğa mı gireceğim yoksa tek bir satıra mı?

Son düzenleme:

Evet dediğim işlemden sonra da yavaşsa ya kablosuz kullanıyorsunuzdur o sebeple yavaştır, ya da arka planda bir şeyler indiriliyor. Veya altyapı hızında bir sorun oluştu.

Modem DNS'm büyük ihtimalle bu mesajda vermiş olduğun. 192.168.1.1'i iki kutucuğa mı gireceğim yoksa tek bir satıra mı?

İlk DNS kutucuğuna 2.sini boş bırakabilirsiniz.

Powershellde aşağıdaki komutu kullanarak hangi DNS sunucusundan ne kadar sürede cevap alıyorsun görebilirsin.

Aşağıdaki şekilde kullanırsan şuanda aktif olarak kullandığın DNSin sonucunu görürsün.
Measure-Command { nslookup www.google.com }

Aşağıdaki gibi kullanırsan DNSi 8.8.8.8 üzerinden okur.
Measure-Command { nslookup www.google.com 8.8.8.8 }

Bu şekilde kıyaslama yapabilirsin.