DNS sunucusu yanıt vermiyor hatası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan michaelscofield
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 251
  • Etiketler Etiketler
    dns
Makaleler
13
Yer
İstanbul
1 yıldır bu sorun var. Yapmadığım, denemediğim şey kalmadı. Bıktım artık, hiçbir şekilde internete bağlanmıyor bilgisayar. Ethernet ile bağlanıyorum, DNS değiştirince komple gidiyor internet. Şu sorunu çözebilecek bir babayiğit yok mu? Birkaç kez yeniden başlatınca düzeliyor. Diğer bilgisayarda bu sorun yok.
@20424 bilgin var mı hocam?

Son düzenleme:
Ağ konusunda kısıtlı bilgim var, sorun tam anlayamadım, 2 bilgisayar var birinde bağlantı sorunu mu var? Eğer öyleyse ağ içerisinde 2 cihazada aynı IP atanıyor olabilir.

Ağ konusunda kısıtlı bilgim var, sorun tam anlayamadım, 2 bilgisayar var birinde bağlantı sorunu mu var? Eğer öyleyse ağ içerisinde 2 cihazada aynı IP atanıyor olabilir.
1 sene önce G2 SSD'yi takıp format attıktan sonra başladı bu sorun. 2 bilgisayar yokken de bu sorun vardı.

İnternet olmadığında masaüstünde var görünüyor mu?
Ethernet girişinde ne renk LED yanıyor veya yanmıyor mu?
Anakart modeli nedir? Kaç SSD var?

Turuncu LED 100Mbps yeşil LED 1Gbps, bu ikisi arasında gidip gelmesi demek anakarta iletilen sinyalde kopukluk oluyor demek, ilk bakılacak şey kullanılan kablo, 2. Olarak anakart ve modem portları, ağ kartının kendinde sorun olma ihtimali de var.

Kabloyu değiştirdim. Turuncu yanıp sönüyor internet olmadığında. En son çare format atmayı deneyeceğim. O da olmaz ise bilgisayarı satacağım. Aşırı sinir bozucu bir durum.

Portta 2 tane LED var, biri bağlantı hızını biri veri alışverişini gösteriyor.

Sizdeki ledlerin biri yeşilden turuncuya dönüyorsa yukarıda dediğim olay geçerli.

BIOS güncellemesi varsa yapın, LED yeşilden turuncuya döndüğünde anakarta takılı Ethernet soketini oynatın, temassızlık varsa anlaşılır, modem tarafını da aynı şekilde oynatın.

Tamamdır deneyeceğim teşekkürler. Az önce bir sorun daha oldu. 'Ethernet geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil' tarzı bir yazı çıktı. Sorun gidericiye bastığımda 4-5 defa düzeldi.

Bahsettiğim temas sorununda da bu hatayı verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…