14742 42

Başarılı
Herkese iyi sosyaller. Bildiğiniz üzere 1 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla DOA makineleri faaliyete geçti ve üzerinde her DOA etiketi bulunan pet şişe, cam, ambalaj vb. ürünlerini makineye koyarak 1 TL kazanabiliyoruz. Ben şahsen uğraştığıma değmez diyerek hiç denemedim, denemeyi de düşünmüyorum çünkü en ucuz sakız bile 10 TL iken 1 TL'nin artık hiçbir anlamı kalmadı bence. Sizler ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese iyi sosyaller. Bildiğiniz üzere 1 Temmuz 2026 tarihi itibarıyla doa makineleri faaliyete geçti ve üzerinde her doa etiketi bulunan pet şişe, cam, ambalaj vb. ürünlerini makineye koyarak 1 TL kazanabiliyoruz. Ben şahsen uğraştığıma değmez diyerek hiç denemedim, denemeyi de düşünmüyorum çünkü en ucuz sakız bile 10 TL iken 1 TL'nin artık hiçbir anlamı kalmadı bence. Sizler ne düşünüyorsunuz bu sistem hakkında?

Ürünlere extra zam getirmeselerdi mantıklıydı. Yine de yerde çöp görmekten iyidir.

Ama bu sistemi kullanmak için insanlar çoklu alışveriş yapmaya başlayacak. Mesela örneğin suyu direkt 5 litre alacağına 24'lü küçük küçük alacak.

Zam olayı olmasaydı çok iyiydi. Bedava temizlik ben ülkem için yaparım şahsen.

Düşünsenize çöp toplayıp kendinize 200 300 liralık bir şey alabiliyorsunuz.
Eğer toplum bilinçlendirilmesi amaçlanıyorsa öyle oltaya yem takıp göle atmak gibi para sistemi ile olmamalıydı bence dediğiniz gibi insanlar şimdi daha fazla şişe için daha fazla masraf yapacak.

Ürünlere extra zam getirmeselerdi mantıklıydı. Yine de yerde çöp görmekten iyidir.

Ama bu sistemi kullanmak için insanlar çoklu alışveriş yapmaya başlayacak. Mesela örneğin suyu direkt 5 litre alacağına 24'lü küçük küçük alacak.

Yok, zarar ederler. Suyun masrafını zaten şişe ve nakliyesi oluşturuyor.

1 TL geri vermeyi 2-3 TL zam yaparak milleti ters köşe yaptılar zaten. Denk geldikçe atarım, öyle özel bir çaba sergilemem.

1 TL bozuk kayboluyor zaten, yurt dışındaki gibi insanlar kartını soksun bankadan hesaplarına aktarsınlar.
O bozuk paraları sanayiciler kiloyla alıyor. 1 kiloda ortalama kaç tl oluyordu hatırlamıyorum da atıyorum 1 kilo 1 liradan 300 TL oluşuyorsa sanayicisi neredeyse 1.5-2x parasını veriyorlar. Tabii suç olması lazım.