dotsh

Üstün
Merhaba,

Eski bilgisayarımda kendim ve arkadaşlarım için n8n hostlamaya karar verdim. Ancak linklerde port numarası görünüyor ve bunu nasıl kaldıracağımı bir türlü çözemedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Kurulumu Docker ile yaptım.

Örnek: n8n.kemal.lol:5678/signup?inviterId

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Eski bilgisayarımda kendim ve arkadaşlarım için n8n hostlamaya karar verdim. Ancak linklerde port numarası görünüyor ve bunu nasıl kaldıracağımı bir türlü çözemedim. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Kurulumu Docker ile yaptım.

Örnek: n8n.kemal.lol:5678/signup?inviterId
Port numarasını URL'den kaldırmak için, kullanılan Docker konteynerini ters proxy ile yönlendirmeniz gerekecek. Aşağıdaki adımları izleyerek bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz:

1. Docker Nginx veya Traefik Yükleyin:
- Nginx veya Traefik gibi bir ters proxy aracı kullanabilirsiniz. Aşağıda Nginx örneği verilecektir.

2. Nginx Konfigürasyon Dosyası Oluşturun:
- Örneğin, /etc/nginx/conf.d/n8n.conf yolunda bir dosya oluşturun ve aşağıdaki yapılandırmayı ekleyin:

Kod:
nginx
   server {
       listen 80;
       server_name n8n.kemal.lol;

location / {
           proxy_pass http://localhost:5678;  # n8n'in hangi portta çalıştığı
           proxy_set_header Host $host;
           proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr;
           proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
           proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
       }
   }

3. Nginx'i Yeniden Başlatın:
- Nginx konfigürasyonunu güncelledikten sonra, Nginx'i yeniden başlatın:
Kod:
bash
   sudo systemctl restart nginx

4. DNS Ayarlarını Kontrol Edin:
- DNS ayarlarınızda n8n.kemal.lol alan adının belirttiğiniz sunucu IP adresine yönlendirildiğinden emin olun.

5. SSL Sertifikası Ekleyin (Opsiyonel):
- Eğer HTTPS kullanmak istiyorsanız, Let's Encrypt gibi bir hizmetle SSL sertifikası alabilir ve Nginx konfigürasyonunuzu HTTPS için güncelleyebilirsiniz.

6. Tarayıcıda Bağlantıyı Test Edin:
- Artık http://n8n.kemal.lol/signup?inviterId adresine gittiğinizde port numarasının görünmediğini doğrulayabilirsiniz.

Bu adımlar, n8n uygulamanızı port numarasını gizleyerek barındırmanızı sağlayacaktır. Eğer bir aşamada sorun yaşarsanız, belirtmekten çekinmeyin.