@TinerciYasin, Windows Defender inanılmaz derecede false-positive sonuç veriyor korsan yazılıma. Korsancı adam için hiç uygun değil. Kaspersky Free kullanın, korsan için en iyisi o. Ben Kaspersky'nin paralı sürümünü kullanıyorum korsan oyunlarda hiçbir sıkıntı çıkartmıyor.
Kaspersky keylogger backdoor algılayabiliyormu veya virüs varsa sistemde format atmaya gerek olmadan kaldırıyor mu sistemden?.

@TinerciYasin, virüsler/zararlı yazılımlar aşırı çeşitlidir. Genel olarak her virüsü yakalar diyemeyiz ki. Bunu hiçbir antivirüs yapamaz. Ama evet normalde bu tarz zararlıları tespit ediyor ve sistemden temizliyor. Böyle bir durum yaşadığınızda kullandığınız aktif antivirüsün yanında bağımsız tarama araçlarıyla da sisteminizi taratın. Bunlarda koruma özelliği falan yok, antivirüs değiller. Sadece tarama yapmaya yarıyorlar.

İndirmeden önce biraz okusanız nereden aldıklarını yazıyorlar zaten.

Siteye girdim. Başta 2080 numaralı Marvel's Spider-Man 2 v1.526 var. Repack features kısmında en başta şu yazıyor. Yeterli değil mi?
Kod:
Based on: Two RUNE Releases
– Marvels.Spider-Man.2-RUNE ISO Release
– Marvels.Spider-Man.2.Language.Pack-RUNE
– Bonus PSN Items, thanks to DigitalZone

Aynı şekilde kısa saçlı ablamızın sitesine girdim. 5727 numaralı Car Dealer Simulator var. Repack features kısmında en başta şu yazıyor.
Kod:
Based on Car.Dealer.Simulator-SKIDROW ISO release: sr-cardealersimulator.iso (15,479,513,088 bytes)

Tabii ki kendi orijinal yerlerinden indirmenizi bende tavsiye ederim ama ben hep o siteden indiririm kefil değilim ama kendi durumumu belirtiyorum sadece ben yaşamadım torrentlerindede hep o sitelerin ismi yazar onlarınkini koyuyor. Admini robot gibi bende çözemedim çok garip bir adam. Dün chair F. Oyununu yükledi gülmekten yarıldım ben onun oyun kıracağını zannetmiyorum zaten o kırıp sunar yardım bölümündede bunu belirtir kırılmışsa sunalım diye vs. virüsle veya bilgisayar yavaşlatması hesap çalınması gibi şeylerle karşılaşmadım yaklaşık 3 yıldır Torrent kullanırım sık sık.

Ama bu demek değildir ki Torrent'ler %100 güvenilirdir bir şey yapmaz bunu asla iddia edemem beyaz sarayın hatta Google'nin bile hacklenme ihtimali var hiçbir sistem tamamen güvenli değil. Bizim yapacağımız şey güvenilir yerlerden indirmek gerisini takmayın oynayın geçin.

İndirmeden önce biraz okusanız nereden aldıklarını yazıyorlar zaten.

Siteye girdim. Başta 2080 numaralı Marvel's Spider-Man 2 v1.526 var. Repack features kısmında en başta şu yazıyor. Yeterli değil mi?
Kod:
Based on: Two RUNE Releases
– Marvels.Spider-Man.2-RUNE ISO Release
– Marvels.Spider-Man.2.Language.Pack-RUNE
– Bonus PSN Items, thanks to DigitalZone

Aynı şekilde kısa saçlı ablamızın sitesine girdim. 5727 numaralı Car Dealer Simulator var. Repack features kısmında en başta şu yazıyor.
Kod:
Based on Car.Dealer.Simulator-SKIDROW ISO release: sr-cardealersimulator.iso (15,479,513,088 bytes)
Pardon ben detaylı araştırmadım ondan konu açtım

Ama bu demek değildir ki Torrent'ler %100 güvenilirdir bir şey yapmaz bunu asla iddia edemem beyaz sarayın hatta Google'nin bile hacklenme ihtimali var hiçbir sistem tamamen güvenli değil. Bizim yapacağımız şey güvenilir yerlerden indirmek gerisini takmayın oynayın geçin.
Bende öyle düşünüyorum, Elon Musk değiliz sonuçta, çok da önemli verilerimiz olduğunu düşünmüyorum banka kartları hariç.

@TinerciYasin, virüsler/zararlı yazılımlar aşırı çeşitlidir. Genel olarak her virüsü yakalar diyemeyiz ki. Bunu hiçbir antivirüs yapamaz. Ama evet normalde bu tarz zararlıları tespit ediyor ve sistemden temizliyor. Böyle bir durum yaşadığınızda kullandığınız aktif antivirüsün yanında bağımsız tarama araçlarıyla da sisteminizi taratın. Bunlarda koruma özelliği falan yok, antivirüs değiller. Sadece tarama yapmaya yarıyorlar.

Anladım, kaspersky yeterli olur bence. Sistem kullanımı nasıl çok yoruyor mu?.

@TinerciYasin, internet eskisi gibi değil artık. Normalde ben de çok gizliliğe takıntılıydım ancak artık umurumda bile değil. Gizliliğe oynamanın boş olduğunu fark ettim çünkü. Mesela senin şu an kullandığın tarayıcı olan Chrome ile kullandığın Android arka planda oluk oluk verini çekip üçüncü taraflara satıyor. Yani bu durumdan kaçamıyorsun hiçbir şekilde.

@TinerciYasin, sisteminizde HDD değil de SSD varsa, RAM boyutunuz yeterliyse performans düşüşüne sebep olmaz. Zaten oyun falan açtığınızda otomatik olarak oyun moduna giriyor ve tüm görevlerini erteliyor.

@TinerciYasin, internet eskisi gibi değil artık. Normalde ben de çok gizliliğe takıntılıydım ancak artık umurumda bile değil. Gizliliğe oynamanın boş olduğunu fark ettim çünkü. Mesela senin şu an kullandığın tarayıcı olan Chrome ile kullandığın Android arka planda oluk oluk verini çekip üçüncü taraflara satıyor. Yani bu durumdan kaçamıyorsun hiçbir şekilde.

@TinerciYasin, sisteminizde HDD değil de SSD varsa, RAM boyutunuz yeterliyse performans düşüşüne sebep olmaz. Zaten oyun falan açtığınızda otomatik olarak oyun moduna giriyor ve tüm görevlerini erteliyor.
M2 SSD kullanıyorum hocam 16 ram var yeterli olur öyleyse. Başlangıçta çalışmasına gerek var mı kaspersky ın yoksa manuel istediğimiz zaman mı açıp çalıştıyoruz?.

@TinerciYasin, sadece siz manuel olarak açacaksanız antivirüsün ne anlamı var o zaman :)? Bağımsız tarama aracı indirin öyle bir şey yapacaksanız. Antivirüs sürekli arkada açık olmalıdır. Siz ayarlarına karışmazsanız zaten Kaspersky otomatik olarak her işletim sistemi başlangıcında açılıyor.

@TinerciYasin, sadece siz manuel olarak açacaksanız antivirüsün ne anlamı var o zaman :)? Bağımsız tarama aracı indirin öyle bir şey yapacaksanız. Antivirüs sürekli arkada açık olmalıdır. Siz ayarlarına karışmazsanız zaten Kaspersky otomatik olarak her işletim sistemi başlangıcında açılıyor.
Windows defender tek başına yeterli olmadığından mı kaspersky kullanıyorsunuz hocam peki?.