Doğru kişi var mı?

sekullarx

Uzman
Acaba cidden hepimiz eşlerimizle mi yaratıldık? Her ilişki bir tecrübe oldu şahsi olarak. 3 yıl öncesinden veya 4 yıl öncesinden çok farklıyım ve buna uzun ilişkilerim çok yardım etti. Peki harbiden, doğru kişi var mı? Varsa herkesin farklıdır. Kimi doğru kararlarıyla tecrübeye ihtiyaç duymadan direkt doğru kişisini bulabilmişken benim gibi tecrübesiz başlayıp çabuk bağlananlar, sonradan tecrübe kazananlar ne zaman bulur? Şayet yazılmadıysa koşsan da bulamazsın ama yürüsen bile yetişir, karşına çıkar derler. Sizce cidden öyle mi?

Kadere inanır mısınız sorusuyla başlamak isterdim ama kendim dahi inanmadığım için birinin yazılıp yazılmaması gibi bir durum düşünmüyorum. Doğru insan değilde doğru bir ilişki var mı sorusuna evet diyebilirim. Birbirinize bel bağladığınız değil her manada beraber daha ileriye gidilebilecek doğru bir ilişki -bence- elbette ki vardır.

Öncelikle sana mükemmel uyan birini arıyorsan asla bulamayacaksın. Karşındakinin eksiklerini hatalarını örtüp görmezden gelme kabiliyetin yoksa asla mutlu olamazsın. Karşındakinin de aynı ölçüde sana eksiklerinle tahammül edebiliyor olması yeterli.

Bir ilişkiden beklentiniz benzer olursa mutlu oluyorsun, yoksa ya ayrılık kaçınılmaz oluyor ya da mutlu şekilde sürdüremiyorsun.

Şahsen benim bir kadından beklentim anlayışlı sadık ve cilveli olması. Güzellik fizik vs fazla aramıyorum. Çünkü kimya uyuşursa eninde sonunda bir şeyler beslemeye başlıyorum. Ama bu hisleri sadık bir kadına beslemediğim oldu, hem terk eden hem arkadasından ağlayan ben oldum.

Sırnaşık olmayan soğuk yapılı bir kadınla oldum, seviyordu sanırım ama fiziksel anlamda çabalayan hep sen olunca yürümüyor.

Nihayetinde bunların hepsini karşılayan bir kız bulduğumda da mutlaka eksi yanları olacak. İşte o noktada anlayışlı olabilirsen mutlu oluyorsun. Çevremde iyi giden ilişkilerde hep bu dinamiği görüyorum.

Bence hepimiz doğamız gereği yalnızlıktan korkarız. Bu sebeple de "bizim gibi birisi olması" düşüncesine sahibiz. Fakat bence aşk vb. kavramlar sadece basit insan zihninin gereksiz bir dürtüsüdür. İnsan tek başına daha doğru ve daha iyi karar alma zincirine sahiptir. Bağlayıcı bir unsur olduğu müddetçe kişi kendi gerçek potansiyeline ulaşamaz. Bu sebeple aşk acısı çekip sonrasında yeni şeyler öğrenen birisi olarak doğru insan benimle aynı fikre sahip kişidir. Kendimi bu yolda herkesten ve her şeyden üstün tutan bir insan olarak söylüyorum. Ayrıca kişilik özelliği benimle aynı olan birini istemem. Aşırı dominant bir insanım. Benim gibi birisi olsaydı direkt kendimden uzaklaştırırdım.

Ben dini inanca sahip birisiyim, kadere inanırım. Keşke yazılanı okuyabilseydik bu yüzden hep yazıldı mı diye merak ederim.
Umarım hepimiz kendimizce doğru ilişkiyi buluruz.

Sırnaşık olmayan soğuk yapılı bir kadınla oldum, seviyordu sanırım ama fiziksel anlamda çabalayan hep sen olunca yürümüyor.
Aynı kadın tiplemesinin sırnaşık olan halinde de pek bir fark yok. Kadınların çoğu fiziksel anlamda çaba harcamıyorlar. Eskiden hani kadınlar erkeklerden daha hızlı büyür diye bir post vardı. Yanlış. Kadınlar ve erkekler anladıkları taktirde gelişirler.

Hiç birimiz mükemmel değiliz ve güçlü bir ilişki için bence herkesin kişiliğinin birazda olsa değişmesi gerekir ve her ne olduysa bence fedakarlık denen şeyin aşağı yukarı her ilişkide olması gerekir, zorunluluğu yoktur ama olması, kullanılması gereken yerde kullanılması gerek. Aynı şekilde fizik arayan birisi olmadım, sırtımı yaslayayım, bana özel olsun başka bir şeye ihtiyaç yoktu zaten genel olarak.
Ki zaten fedakarlık yaparsa iki tarafta bence yine doğru ilişki, doğru kişi denebilir.
Çoğu filmlerde görüyoruz kimisi birbirine çok uyar kimisi birbirine çok zıttır tabi ne kadar filmlerden ibaret olsalarda, bence bu kişilik olayı biraz daha soyut kalıyor. Belki de dediğiniz gibi temelde insanlar yalnız ölmekten korktuğu için birini arayış içindelerdir, şahsi olarak bilinçaltımı bilmiyorum ama öyle bir korkum yok ama birisine değer verip onla uzun bir yol yürümek, her zorlukta ayağa kalkabilmek yeri geldiğinde gülüp ağlayabilmek çok isterdim. Dürtü olayına gelecek olursak, yol kat edecek kişi bence zaten her türlü edecek. Belki de doğru kişi dediğimiz kavram ona bu yolu kat etmesine eşlik edecek.

Doğru kişiler vardır bunu 1 ile sınırlandıramazsınız. Çokça etken var olasılık, rastlantı, şans, sizin seçimlerinizin etkisi vs. biraz da akışına bırakmak lazım biriyle nasıl tanıştıysanız başka biriylede o rastgelelikte tanışma ihtimaliniz hep var. Eşlerimizle yaratılmadık doğru seçim diye bir şeyde olmayacak siz mutluysanız karşınızdaki mutluysa fazlasına kimsenin ihtiyacı yok doğru kişiler sizin kusurlarınızı bile sevebilecek düşünce yapınızın uyuştuğu kişilerdir.

Bu fikir tam olarak aradığım bir fikir bir bakıma. Evet, doğru kişiyi koşsakta bulamayabiliriz akışında belki o bizi bulur bir şekilde ve evet bence yine doğru kişi kusurlarıyla sevebilen, kusurunu sevende denebilir.

Dış görünüşe aman aman önem veren biri değilim yeni neslin eksikliğide bu dışını beğenmediği birinin içini merak etmiyor ben konuşmaya çalışırım hep çok tatlı insanlarla tanıştım böyle birlikte yaşlanmayı düşündüğünüz birinin dışına takılmamanız lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…