Kutsal bir kitap, güncel bir bilgiyi sırf çok önceden barındırdığı için doğru sayılır mı?

Gariptir, ne zaman Batı bilimsel bir keşif yapsa bu arkadaşlar çıkıp “Bak’ bizim kutsal kitapta zaten yazıyordu bu!” derler ama açıkça yazdığını iddia ettikleri bu bilgiyi nedense kendileri yıllardır görememişlerdir.
Batının bilimsel keşfinden sonra yeni patch geliyor öyle demeyin hocam. Veya olanı nereden nereye çekip, kendince yorumlar ama evrensel derler 👏

Olay zaten orada. Roma döneminde, Roma'da keşfedilen bir bilgiyi şimdiki zaman değil ki internetten bakabilesin. Kur'an'ı farklı kılan olay o zaten; o dönemin insanlarının ellerinde herhangi bir bilgi ya da edinebilme durumları yokken, bu bilgilerin aracı ile indirilmesi. En büyük örneği ise, 1500 yıldır şu an herhangi yeni bir kutsal din çıkmadı. Neden? İnsanlar örnek, Hz. Muhammed Kur'an'ı yazdıysa (eğer), demek ki tüm insanlık da yazabilirdi. Ayrıca "en doğrusu kur'an" demek çok saçma olur; A'dan Z'ye tüm bilgileri içermez.

Yani diyelim ki 1.500 yıl önce Roma'daki, X yerindeki veya herhangi bir yerdeki bilimsel teoriler, tahminler öne sürülüyor keşifler bulunuyor burada tamamız. Ama o sıralar Orta Doğu denilen yer cahil dolu olduğundan, bu bilgilerin orada bilinmesi neredeyse imkansız olduğundan ve tüm bu bilgilerin toplanıp Orta Doğu'ya dağıtıldığından dolayı neden tüm kutsallık Roma'nın veya o bilginin keşfedildiği yerin/kişinin değil de İslam'ın oluyor?

1500 yıldır yeni bir kutsal dinin çıkmamasının ana sebebi insanların artık kafası basmaya başlamasından, cahiliye dönemini çok geride bıraktığımızdan kaynaklanıyor. Şu dönemde birisi çıkıp ben A dininin / B peygamberinin / C tanrısının aracısıyım bana tapın dese kimsenin inanacağı yok tabii. Eski zamanlarda cahiliye dönemindeki insanlar kendilerine kolay bilgi sağlayacak birilerini aradığından her önüne gelene inanıyordu. Bu da zaten çoğu dinin çıkış sebebi olabilir fikrimce.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ama o sıralar orta doğu denilen yer cahil dolu olduğundan, bu bilgilerin orada bilinmesi neredeyse imkansız olduğundan ve tüm bu bilgilerin toplanıp orta doğu'ya dağıtıldığından dolayı neden tüm kutsallık Roma'nın veya o bilginin keşfedildiği yerin/kişinin değil de İslam'ın oluyor?

Var olan bir bilgiyi İslam veya herhangi bir dinin kutsal kitabında yazdığında zaten yazıyordu denmez. Ancak var olmayan ya da yanlış bilinen bir bilgi bulunduğunda eğer bu kutsal kitap da yazıyorsa işte buna yazıyordu denir. Söylediğiniz örnekte yine önceki verdiğiniz gibi insan olarak ben size yüzlerce teori söylerim bunların 50 doğru 50'si yanlış çıktığında bu beni doğru mu yapar yanlış mı? Sizce cahiliye dönemi 1.500 yıl öncemi bitmeye başladı? İnsanlık dönemi 100 bin yıldan daha fazla bir süredir var ve cahiliye dönemi bize mi denk geldi? Zaman çok değişik bir kavram bahsettiğimiz olayların üzerinden binlerce yıl geçmiş elbette hiç kimse ne olduğunu bilemez (Ben biliyorum diyen bile bilmiyordur.). Ancak burada insan mantığı ve inancı devreye giriyor. Okursun bakarsın araştırırsın mantıklı bir cevap ararsın mantıklıysa inanırsın mantıksızsa inanmazsın ama bilinmeyenler için doğru cevaplar bulmaya çalışmak bana çok mantıklı gelmiyor. Boş vakitlerimde çok araştırırdım halen daha araştırıyorum. Ancak bende halen doğru cevapları bulamadım. Çünkü insan beyni çok farklı bir kavram bunlardan önce onu anlamak bilmek öğrenmek gerekli bence.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt